Луцька міська рада витратила понад два мільйони на ЗМІ підконтрольні Палиці
Волинь

Луцька міська рада витратила понад два мільйони на ЗМІ підконтрольні Палиці

28 квітня 2023, 18:11
0
-2
Сподобалось?
-2

З початку повномасштабного вторгнення на ЗМІ з медіа-пулу Палиці та партії «За майбутнє», витратили 2142000 гривень бюджетних коштів Луцької громади. Якщо проаналізувати усі публічні закупівлі на майданчику ProZorro можна припустити, що серед ЗМІ керівництво Луцької міської територіальної громади має трьох фаворитів. Це – Дочірнє підприємство Телерадіокомпанія «Аверс», інформаційне агентство «Волинські Новини» та ТОВ «Слово Волині», яке є офіційним засновником телеканалу «12 канал». Саме ці видання відносять до медіа-пулу Ігоря Палиці і команди партії «За майбутнє».

Про це йдеться в матеріалі Insaider Media.

Найбільше за час воєнного стану міська влада рекламувалась на телеканалі «Аверс». Загалом телекомпанія виграла 29 закупівель на суму 1762996 гривень. Предмет закупівлі – телевізійні та інформаційні послуги у формі виготовлення та/або розміщення в ефірі телеканалу та/або радіостанції «Аверс» інформаційних матеріалів, розміщення рекламно-інформаційних матеріалів в ефірі і маркетингові послуги. Такі закупівлі оголошували не лише виконком, департаменти освіти, культури, молоді та спорту, мунварта, ЦНАП а й Департамент фінансів та бюджету, КП «Луцькспецкомунтранс».

Інтернетвидання «Волинські новини» за цей же період отримало 279 500 гривень. За ці гроші ресурс надавав міській владі та комунальним структурам послуги інформаційних агентств, рекламні і маркетингові послуги, займались розповсюдженням інформації на публічних сторінках у соціальних мережах Facebook, Instagram, і Telegram.

Найменше серед ЗМІ, підконтрольних «майбахам» отримав з бюджету «12 канал». А точніше ТОВ «Слово Волині», яке є офіційним засновником телекомпанії. За виготовлення та трансляцію програм про діяльність Луцької міської ради на телебаченні виконавчий комітет заплатив телеканалу з бюджету громади 99 840 гривень.

Варто зауважити, що у попередні роки, до повномасштабного вторгнення з бюджету Луцька не витрачалось таких коштів на висвітлення діяльності міської влади. Також у цих закупівлях часто використовують так звані «допорогові» суми. Тобто 49 000 і 99 000 гривень. До таких заходів бюджетні установи вдаються, коли хочуть уникнути конкурсу, в якому можуть взяти участь декілька учасників, а віддати послугу конкретному виконавцю.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися