Нових незаконних бурштинових копанок на Волині немає
Волинь

Нових незаконних бурштинових копанок на Волині немає

1 травня 2023, 12:10
0
0
Сподобалось?
0

Наприкінці минулого тижня у соцмережі «Фейсбук» з’явилися фото, відео та дописи про нібито нову ділянку незаконного видобутку на Маневиччині між селом Лісове та озером Лісівським.

Про це написав «Вісник+К».

На повідомлення у соціальних мережах оперативно відреагували у поліції Волині.

«Вказане повідомлення було зареєстроване в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. На місце події виїхала слідчо-оперативна група й встановила, що зазначені у публікації ділянки на даний час перебувають у тимчасовому користуванні КП «Волиньприродресурс». За попередньою інформацією, завершення робіт із розробки родовищ на вказаній ділянці планується восени 2023 року, після чого буде проведена рекультивація земель, які в подальшому будуть повернуті філії «Маневицьке ЛГ» ДП «Ліси України» під залісення. Ситуація на контролі у співробітників поліції», – розповіла речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Реагуючи на інформацію до обстеження вищезгаданої ділянки долучилися також працівники філії «Маневицьке лісове господарство».

«У результаті огляду виявлено застарілі отвори в ґрунті. За інформацією КП «Волиньприродресурс», розробка ділянки ще не завершена. Також встановлено, що розробка проводилася на землях, які були спеціально для цього відведені та вільні від лісових насаджень. Вказані ділянки обмежені візирами, виходів за межі візирів допущено не було», – повідомили в у Поліському лісовому офісі.

Зі свого боку керівник ДП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк також відреагував на інформацію. Він зазначив, що наведені фото- та відеоматеріали з наслідками незаконного видобутку знаходяться у так званому урочищі «Фабрика» залишились від незаконного видобутку 2015 року. Дана територія віднесена до реєстру порушених незаконним видобутком територій лісогосподарського призначення з 2016 року. Ділянка з усіма наслідками від незаконного видобутку включена до ліцензійної площі «Маневицька-2» (спеціальний дозвіл на користування надрами на видобуток бурштину №6173 від 2 лютого 2017 року). Але для проведення робіт та подальшої рекультивації вона передана КП «Волиньприродресурс» лише у 2022 році.

Тож інформація про нову незаконну копанку не відповідає дійсності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися