Волинянин помер від інсульту і став донором для дружини військового
Волинь

Волинянин помер від інсульту і став донором для дружини військового

4 травня 2023, 18:59
0
1
Сподобалось?
1

42-річний чоловік із Нововолинська став посмертним донором для кількох людей.

Про це повідомив гендиректор Першого територіального медичного об'єднання Львова Олег Самчук на своїйс сторінці у фейсбуці.

«Ми пересадили комплекс «підшлункова-нирка»! Перша в Україні успішна трансплантація від посмертного донора. Врятували життя молодій мамі, медсестричці з Рівненщини. Її чоловік зараз воює. Сьогодні ми її виписуємо.І це ще не все! Крім комплексу «підшлункова-нирка» наші лікарі пересадили ще легені, серце і печінку. Рекордна для України кількість трансплантацій в одній лікарні за один день», - йдеться у дописі.

Пацієнтку, яка отримала комплекс, звуть Оленою. Їй у четвер, 4 травня виповнилося 33 роки. З дитинства мала діабет, підшлункова не виробляла інсулін. Після народження донечки відмовили нирки. Наразі з нею все чудово. 9-ти годинна операція минула успішно. Донорські органи працюють.

Чоловік Олени - військовий. Його відпустка збіглася в часі з операцією дружини. У лікарню він примчав просто з фронту. Чекав під операційною. Щасливі, що змогли подарувати здоров'я дружині того, хто нас захищає.

Крім Олени медики допомогли ще трьом людям.

Легені отримав чоловік з Донеччини. Три роки він жив на кисневій підтримці. Печінку трансплантували жителю Закарпаття. Він пережив сім внутрішніх кровотеч за кілька місяців. Це був його останній шанс вижити. Серце дісталося львів’янину. На свій рятівний орган чоловік чекав рік.

Донором для них став 42-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Медики Нововолинської лікарні констатували смерть мозку. Родина погодилася на донорство.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися