На Волині митники виявили дві валізи з грошима
Волинь

На Волині митники виявили дві валізи з грошима

10 травня 2023, 10:33
0
0
Сподобалось?
0

Волинські митники у пункті пропуску «Устилуг-Зосін» попередили спробу контрабанди понад 2 мільйони гривень. Валюта була спакована у дві дорожні валізи. Їх виявили у легковому авто. Ним водій та пасажирка в’їжджали на територію України, обравши смугу руху «зелений коридор», але гроші не задекларували. При цьому без декларування на кожну особу можна перевозити валюту, що не перевищує еквівалент 10 тисяч Євро.

Під час складання протоколу про порушення митних правил врахували, що на дату переміщення валюти еквівалент 10 тисяч Євро за курсом Нацбанку України становив 402602 гривні. Однак у валізах двох подорожніх містилося майже 3 мільйони гривень. Різниця між дозволеною до переміщення без письмового декларування та наявною готівкою становила 2 мільйона 172 тисячі гривень.

У лютому минулого року законодавці пом’якшили санкції за таке порушення. Якщо раніше уся «надмірна» валюта підлягала конфіскації, то нині за таке порушення карають штрафом у розмірі 20 відсотків суми, що перевищує дозволену «норму». Таким чином у дохід держави надійде 345 тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися