На Волині через підпал виникла масштабна пожежа (фото, відео)
Волинь

На Волині через підпал виникла масштабна пожежа (фото, відео)

21 травня 2023, 11:36
1
0
Сподобалось?
0

Вчора до служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності поблизу села Оздів Боратинської громади Луцького району. Очевидець спочатку спробував самостійно загасити пожежу, однак коли йому це не вдалося, вогонь поширився вже на значну площу, і тільки тоді він викликав надзвичайників.

Рятувальники з 1 та 2 ДПРЧ Луцька спершу вжили заходів, щоб пожежа не розповсюдилась і не перекинулась далі на значну площу очерету і сухої трави вздовж русла річки Чорногузка.

О 17:30 пожежу вдалось локалізувати. Над гасінням пожежі працювали 16 чоловік особового складу підрозділів ДСНС, 4 одиниці техніки. О 19:13 рятувальники ліквідували горіння сухої трави та очерету на площі 2 гектари.

Роботу ускладнювали вітер та заболочена місцевість. Затрачено значні ресурси.

Поліція та екологи встановлюють палія. Якщо Вам відома будь-яка інформація про осіб, які можуть бути причетні до цієї пожежі, зателефонуйте за номером 101 або 102!

За спалювання сухостою і очерету передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення, мінімальних штраф за спалювання залишків сухої рослинності складає 3060 гривень, на території об'єктів природно-заповідного фонду – 6120 гривень. Також підпал можуть розцінити як спробу ослаблення держави, що кваліфікується як диверсія й тягне за собою кримінальне переслідування.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • ArmyUkraine
    ArmyUkraine

    Куплені офісом Зеленського телеграм-канали брешуть вам і видають наші дії за роботу саперів у місті. Ми продовжимо бути по Банковій, поки щури не будуть знищені! Армія Порятунку України.

    21 травня 2023, 15:17
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися