На День незалежності Луцьк отримає новий міський пляж
Волинь

На День незалежності Луцьк отримає новий міський пляж

8 липня 2014, 20:18
0
2
Сподобалось?
2

Сьогодні Луцький міський голова Микола Романюк знайомився з ходом робіт з відновлення ставка у мікрорайоні Теремно, який до певного часу був головним місцем рекреації для Луцька. Однак внаслідок безжального ставлення до природи втратив цей статус.

Уже завершено роботи з очищення ложа ставка від накопиченого за весь період експлуатації мулу, поглиблено дно, розширено площу водного дзеркала. Роботи здійснюють працівники ТзОВ «Стир-Агробуд». Необхідно ще завершити благоустрій прилеглої території з облаштуванням пляжної зони і зони відпочинку.

Паралельно тривають роботи з капітального ремонту моста, який розділяє ставок та річку Сапалаївка. Тут буде встановлено спеціальний пристрій для регулювання рівня води у ставку.

Микола Романюк закликав усіх причетних до реалізації проекту, активізувати роботу та зробити все якісно. Роботи мають завершитися до Дня Незалежності.

Зараз на часі облаштування пляжів, зокрема, й окремого для дітей, в тій частині ставка, де плавний берег та мілководдя; встановлення кабінок для переодягання; відновлення навіси, під якими відпочивальники зможуть сховатися від сонця; встановлення смітників та громадських вбиралень, а також облаштувати парковки для автомобілів.

Щоб попередити забруднення водного плеса Теремнівських ставків побутовими каналізаційними стоками міський голова Микола Романюк доручив відповідним службам детально вивчити прибережну зону ставків та прилеглу до них територію річки Сапалаївка на предмет виявлення місць влаштування власниками приватних будинків  самовільних каналізаційних спусків. У випадку виявлення таких фактів, провести відповідну роботу з власниками садиб. За його словами, під час чищення русла річки Сапалаївка неодноразово виявляли факти скидання каналізаційних стоків у воду. Через ці нечистоти річка забруднюється, а вода несе неприємний запах.

Також планується зарибнення водойми, щоб лучан могли сюди приїздити на риболовлю.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися