У Луцьку з’явиться новий житловий квартал
Волинь

У Луцьку з’явиться новий житловий квартал

26 травня 2023, 13:53
0
1
Сподобалось?
1

Луцька міська рада та виконавчий комітет затвердили детальний план території кварталу багатоповерхової забудови у межах вулиць Ковельська, Шевченка та річки Стир. Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Цей житловий комплекс збудують на території колишнього заводу «Електротермометрія». Передбачені і житлові будинки, і торгово-офісні приміщення, і паркінг. Будівлі матимуть від 3 до 24 поверхів. Кажуть, що запланували й будівництво дошкільного навчального закладу.

Згідно з проєктом, адміністративна будівля заводу вздовж вулиці Шевченка (хоч і не має історичного значення, але має цікавий вигляд та свою історію) буде збережена та реконструйована під торгово-офісне призначення. Забудовники обіцяють, що нові комерційні та адміністративні об’єкти збільшить комфортність кварталу і створять нові робочі місця.

Проєкт передбачає й будівництво підземних паркінгів, облаштування вело- та прогулянкових доріжок із зонами для відпочинку. А також озеленити територію кварталу. Також облаштують набережну на березі річки Стир.

Як буде насправді, побачимо. Адже маємо досвід нових житлових комплексів в інших районах, де забудовники теж спочатку заявляли про зведення освітніх закладів та озеленення території. Насправді ж мешканців на районах стає значно більше, а додаткових садочків і шкіл – катма, як і деревець. 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися