У Луцьку облаштують 11 підземних контейнерів для сміття
Волинь

У Луцьку облаштують 11 підземних контейнерів для сміття

1 червня 2023, 13:42
0
1
Сподобалось?
1

У Луцьку внесли зміни до програми фінансової підтримки комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс», якими додатково включили витрати на проведення капітального ремонту контейнерних майданчиків для сміття.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міської ради, пише Конкурент.

Таким чином на облаштування сміттєвих контейнерів передбачено 20 мільйонів гривень. Очільник фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер  поцікавився, на які саме контейнери підуть ці кошти: підземні чи надземні.

«Згідно з програмою впродовж наступних двох років планують відремонтувати контейнерні майданчики для збору сміття на 20 мільйонів гривень. Хочу уточнити, мова йде про облаштування підземних майданчиків чи надземних. Якщо перше, то за якими адресами планується їх облаштувати спочатку, і скільки їх буде загалом?» – запитує керівник фракції.

Директор ЛСКАП "Луцькспецкомунтранс" Володимир Марценюк повідомив, що мова йде про облаштування контейнерів підземного збору побутових відходів, а облаштовуватимуть їх біля будинків, в яких відбувається ремонт.

«Якщо говорити про пріоритетність встановлення цих контейнерних майданчиків і самих контейнерів, то виставляється пріоритетність в міру капітального ремонту прибудинкових територій. На даному етапі уже визначені локації в межах 11 одиниць», – каже очільник.

Міський голова додав, що вже на наступну сесію Луцькради розроблять окрему програму встановлення таких контейнерів. Вулиця Кравчука, за словами очільника міста, одна з перших отримає новенький сміттєзбірник. Місцеві мешканці уже схвалили таке нововведення, адже серед його переваг не тільки хороший естетичний вигляд території, а й кращий санітарний стан, бо ніхто не розкидатиме сміття біля будинків.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися