Сморід у Луцьку: зʼясували, звідки він
Волинь

Сморід у Луцьку: зʼясували, звідки він

5 червня 2023, 12:01
0
0
Сподобалось?
0

Міський голова Ігор Поліщук на розширеній нараді підняв питання про неприємні запахи у нашій громаді. Каже, що збільшилась кількість звернень щодо цієї ситуації. Особливо потерпають вулиці Львівська, Володимирська, район Цукрового заводу та ЛПЗ.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

За словами Олега Гелети, виконувача обов'язків начальника відділу екології міської ради, завод «Біо Пек» перед призупиненням роботи мив ємності. Ці відходи опинилися у їхній каналізації й потрапили на поля фільтрації. Зараз направлені листи до Боратинської громади, Держпродспоживслужби та Державної екологічної служби у Волинській області для реагування та вжиття відповідних заходів. До 9 червня вони мають надати міськраді свої висновки.

«У нас була проблема з заводом, котрий виробляє біоетанол, ще у 2017–2018 роках. Частково це було й у 2019 році, потім припинилося. Зараз знову багато скарг надходить із сіл Баїв, Гірка Полонка, Полонка та інших населених пунктів Боратинської громади. Якщо завод не наведе лад зі своїми викидами та неприємними запахами й буде заважати нормальному життю людей нашої Боратинської громад, то у нас є дієві та законні методи заблокувати роботу цього заводу. Він зареєстрований на території Боратинської громади, його відстійники знаходяться теж там, тож нехай і ця громада долучається до вирішення проблеми», – наголосив міський голова.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися