У селі на Волині виготовили уже 2,5 гектара маскувальних сіток (фото)
Волинь

У селі на Волині виготовили уже 2,5 гектара маскувальних сіток (фото)

5 червня 2023, 16:20
0
2
Сподобалось?
2

Більш як 25 тисяч квадратних метрів сіток від початку повномасштабної війни сплели волонтери осередку «Патріотки» Боратинської громади. Сітки плетуть розміром 5x5 метра. Один такий виріб двоє волонтерів із досвідом можуть зробити за годину, – розповів Суспільному представник волонтерського осередку Руслан Лопушан.

З його слів, спершу всі приносили матеріал з дому, згодом – закупляли благодійники. Серед охочих допомогти – місцеві підприємці, які приходять сюди у робочий час.

До процесу тричі на тиждень доєднуються жителі громади. Разом з іншими волонтерами допомагають плести сітки вчителі й учні Боратинського ліцею. Зі слів вчительки Інни Гордовської, символічно, що пристосували для роботи приміщення спортзалу, оскільки зараз на фронті є колеги, зокрема вчитель фізкультури. Техніку плетіння спростили як могли, тож до роботи долучаються діти з 5 по 11 клас.

Як додав волонтер Руслан Лопушан, до готового виробу кріплять мотиваційні дитячі малюнки, потому наклеюють фірмовий шеврон волонтерського осередку «Патріотки» і відправляють захисникам на передову.

Найбільші сітка, яку волонтери осередку «Патріотки» в Боратині сплели на замовлення військових, мала розмір 10x10 метрів


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися