Майно ексголови Луцької райради арештували
Волинь

Майно ексголови Луцької райради арештували

6 червня 2023, 15:51
0
0
Сподобалось?
0

Волинський апеляційний суд арештував майно ексголови Луцької районної ради Олександра Омельчука, який втік з України до Словаччини, відправивши себе у «волонтерське» відрядження. Це зробили за клопотанням правоохоронців. Перша судова інстанція клопотання не задовольнила. Апеляційний суд зробив це частково. Зокрема, арештував майно самого Олександра Омельчука, а не всієї його сім’ї, як це просили правоохоронці.

Про це пише «Сила правди» з посиланням на ухвалу Волинського апеляційного суду від 1 червня.

Старший слідчий слідчого управління Головного управління Нацполіції у Волинській області звернувся до Луцького міськрайонного суду, аби накласти арешт на майно підозрюваного. У тому числі й те, яке перебуває у спільній власності сім’ї, – будинок у Прилуцькому, автівки. Однак, суддя Андрій Сівчук відмовив у задоволенні клопотання із мотивів, які наразі невідомі, оскільки ухвала суду впродовж майже двох тижнів досі не розміщена у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Правоохоронці оскаржили відмову до Волинського апеляційного суду. Тут колегія суддів у складі Віталія Денісова, Олега Клока і Петра Борсука прийняла інше рішення: арештувати майно, яке належить безпосередньо експосадовцю, а це автомобіль «Kia Sportage» 2018 року випуску та причіп «ГКБ 8527» 1986 року випуску. Арештовувати інше майно, яке перебуває у спільній власності, суд не став.

Дружина Омельчука виставила на продаж спільний маєток у Прилуцькому. Будинок з ремонтом у стилі бароко на 245 квадратів з шістьма кімнатами, 14 сотками землі, господарськими спорудами і лазнею готові продати за 350 тисяч доларів.

Окрім нерухомості, на сайті OLX Омельчуки продавали господарську техніку і два легковики «Chery EQ5» та «Kia Sportage». Остання – це особиста автівка голови-втікача.

У Головному управлінні Національної поліції у Волинській області заявили, що жодних повідомлень про тиск чи погрози від Олександра Омельчука не надходило. А ось кримінальне провадження справді є. Правоохоронці розслідують зловживання посадовцями Луцької райради на суму близько 350 тисяч гривень. Йдеться про нібито зникнення з балансу райради кількох тонн пального, яке залишилося після завершення процесу децентралізації, утворення громад у 2020 році.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися