«Біо Пек» заперечує свою причетність до смороду у Луцьку
Волинь

«Біо Пек» заперечує свою причетність до смороду у Луцьку

7 червня 2023, 11:48
0
0
Сподобалось?
0

Днями Луцький міський голова Ігор Поліщук звинуватив підприємство «Біо Пек», що на території Гнідавського цукрового заводу, у виникненні неприємного запаху у Луцьку називають.

Журналісти видання Волинь Infa за коментарем звернулися до представників Гнідавського цукрового заводу.

«Наше підприємство не має жодного відношення до поширення неприємного запаху в місті. Ми хочемо поінформувати громаду, а також Луцьку міську раду про те, що Гнідавський цукровий завод не працює вже від листопада. Що стосується роботи біоетанольного заводу, то він не працює вже понад місяць, окрім того жодних зливів мелясної барди чи будь чого на поля фільтрації біоетанольний завод не проводить кілька років, адже вона зберігається у закритих металевих резервуарах на території підприємства. Окрім того, меласної барди тривалий час вже немає, що можуть підтвердити волинські сільгоспідприємства, які за гроші купують її як органічне добриво попередньо записуючись у чергу. Окрім того, жодних резервуарів ми не мили», – розповідають на заводі.

На підприємстві переконують, що Луцька міська рада не зверталася до них із будь якими зауваженнями щодо поширення неприємного запаху у місті.

«Ми готові до діалогу, можемо разом із представниками відповідних органів міської влади виїхати на поля фільтрації, оглянути ситуацію, однак, відповідально заявляємо, що причиною поширення неприємного запаху в місті не є наше підприємство», – переконані представники заводу.

На Гнідавському цукровому заводі запевняють, що готові надати всю необхідну допомогу аби виявити та подолати причину неприємного запаху в місті.

До речі, це не перша спроба Луцької міської ради повісити проблему поганих запахів у місті на Гнідавський цукровий завод та «Біо Пек». У 2019 році навіть намагалися зупинити їхню роботу.

Нині, і це відомо всім, хто цікавиться цією темою, головним і чи не єдиним джерелом смороду у Луцьку є застарілі очисні споруди у селі Липляни, навантаження на які лише збільшилося. І розповсюдження «ароматів» по районах міста залежить від напрямку вітрів. Найчастіше сморід чути у Привокзальному районі Луцька. Згодом до цієї версії пристали й у Луцькій міській раді. Звітували про закупівлю дороговартісного обладнання для сушіння мулу. Але цього року про це обладнання нічого не чути, а неприємні запахи повернулися.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися