Волинські селяни очікують понад 900 тисяч тонн збіжжя і готують зерносклади
Волинь

Волинські селяни очікують понад 900 тисяч тонн збіжжя і готують зерносклади

21 липня 2014, 12:02
0
0
Сподобалось?
0

За попередніми розрахунками, волинські аграрії очікують зібрати понад 900 тисяч тонн зернових, що на 28 тисяч тонн більше, ніж торік. Про це поінформував директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

На 1 липня в області налічується 12 зернових складів, які готові розмістити 331 тисяч тонн збіжжя. Вони обладнанні 19 зерносушарками та 33 одиницями очисного обладнання, що дає можливість просушити 12,4 та очистити 46,6 тисяч тонн зерна на добу. У 2013-2014 маркетинговому році введено в експлуатацію понад 81 тисячу складських місткостей підприємствами ТзОВ «Волинь-зерно-продукт», ТзОВ «П'ятидні», та ТзОВ «Агротехніка».

Нині ДП «Луцький КХП №2» заготівлю зерна не розпочало, оскільки на підприємстві проводиться аудиторська перевірка. Однак, є сподівання, що до початку наступного тижня склади будуть готові до приймання збіжжя.

Юрій Горбенко також розповів, що сільськогосподарські товаровиробники області уклали форвардні контракти з Аграрним фондом на реалізацію 22,8 тисяч тонн продовольчого зерна до державного інтервенційного фонду на загальну суму 107,3 мільйонів гривень.

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися