У Луцьку обговорювали реконструкцію центрального майдану міста
Волинь

У Луцьку обговорювали реконструкцію центрального майдану міста

19 серпня 2014, 15:25
0
0
Сподобалось?
0

Відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради Луцька з питань реконструкції Театрального майдану, на якому розглянули черговий проект забудови цієї частини міста.

Начальник управління містобудування та архітектури міської ради Леонід Герасимюк зазначив, що у центрі міста наявні три головні об'єкти, на основі яких здійснюватиметься подальша реконструкція майдану. Це - громадська вбиральня із двоповерховою забудовою у вигляді кафе, Свято-Троїцький кафедральний собор та майбутній підземний перехід. Мова йде про те, аби Театральним майданом збудувати підземний перехід із торговими об'єктами. Він об'єднає вулиці Винниченка, Словацького та проспект Волі.

Архітектор з Волинської філії інституту «ДІПРОМІСТО» у проекті основну увагу приділив проекту забудови цього підземного переходу, площа якого складає 4780 метрів квадратних, 2 700 метрів з яких - торговельна площа, решта - технічні приміщення. У проекті запропоновано чотири виходи, з них два - на вулицю Винниченка (біля ЦУМу та готелю «Україна»), один на Театральний майдан, а ще один - на вулицю Паркову.

Також, аби забезпечити електропостачання у переході, проектант запропонував збудувати біля готелю «Україна» трансформаторну підстанцію.

Для неповносправних громадян передбачено перильні підйомники, що полегшить їм пересування. Окрім цього, у проекті задекларовано два вантажо-пасажирські ліфти, газова та водна мережі, парковки.

Останнє викликало жваве обговорення, адже транспортне навантаження у центрі міста не доречне. Таку ж позицію висловив заступник начальника управління містобудування та архітектури міської ради Ярослав Матвіїв.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися