Хто з волинян може розраховувати на компенсацію за газ
Волинь

Хто з волинян може розраховувати на компенсацію за газ

22 серпня 2014, 19:31
0
0
Сподобалось?
0

Право на компенсацію додаткових витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема і на газопостачання, громадяни отримали з 1 липня 2014 року.

Для отримання компенсації мешканцям Волинської області необхідно звертатись із відповідною заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації. Компенсація розраховується з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років. Її розрахунок здійснюється у десятиденний строк після того, як споживач надасть всі необхідні документи.

Право на компенсації мають сім'ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні шість місяців не перевищував суми прожиткового мінімуму сім'ї. Прожитковий мінімум сім'ї дорівнює сумі прожиткових мінімумів кожного члена цієї родини. Компенсація щомісяця відшкодовується підприємствам, що надають комунальні послуги, і зараховується на особові рахунки заявника.

«Наголошую, що надання компенсації припиняється, коли заявник не оплачує комунальні послуги, крім випадків, пов'язаних із затримкою виплати заробітної плати, пенсії тощо, що підтверджується відповідними документами», - зазначає заступник голови правління з обліку і постачання газу Андрій Карпомиз.

Розмір компенсації визначається як різниця між розміром плати за послуги (у межах норм споживання) після підвищення цін і тарифів та розміром цього ж платежу, який сім'я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги. Так, наприклад, до підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію (до 1 травня 2014 року) сім'я сплачувала за ці послуги 300 грн. на місяць, а після підвищення - 400 грн. Розмір щомісячної компенсації становить 400 - 300 = 100 гривень.

Порядок призначення і надання населенню компенсацій затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 р. № 83 «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги». Компенсації призначаються відповідно до нової адресної програми Уряду для соціальної підтримки малозабезпечених сімей.

На Волині під час опалювального періоду майже 15 тисяч родин користуються субсидіями на оплату за використаний природний газ. У зв'язку зі значним підвищенням ціни на газ цей показник може збільшитись.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися