«Волиньгаз» безкоштовно перевірив 18 тисяч лічильників
Волинь

«Волиньгаз» безкоштовно перевірив 18 тисяч лічильників

22 вересня 2014, 12:53
0
0
Сподобалось?
0

ПАТ «Волиньгаз» за 8 місяців 2014 року провело 17,9 тисяч планових повірок побутових лічильників газу, з них 3,5 тисячі визнано непридатними через погіршення вимірювальних характеристик. На 2014 рік запланована повірка 26 тисяч побутових лічильників.

Періодична повірка лічильників газу та їхнє технічне обслуговування пов'язане з такою повіркою проводиться безкоштовно для споживача. У період відсутності лічильника оплата за газ нараховується за середніми показниками обсягів споживання відповідно до показників аналогічного періоду минулого року. Якщо за результатами перевірки в лічильнику не виявлено жодних порушень, то прилад вважається справним і його повернуть споживачу.

«Всі прилади обліку, що використовуються при транспортуванні і реалізації природного і скрапленого газу, підлягають державному метрологічному нагляду. Адже достовірний облік можуть забезпечити лише справні лічильники. Для зручності споживачів у нас на підприємстві працює Сервісний центр у Луцьку і його філія в Ковелі, де за участю державних повірників, представників ДП «Волиньстандартметрологія», щорічно здійснюється повірка понад 25 тисяч побутових лічильників», - розповідає голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

У разі встановлення факту втручання у роботу лічильника з метою зменшення його показів, споживач буде змушений оплатити вартість зняття-встановлення приладу обліку, його ремонт, повірку та відшкодувати збитки завдані газопостачальному підприємству. Крім того  втручання у роботу лічильників, тобто крадіжка природного газу, тягне за собою не лише адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

Планова повірка лічильників газу у споживачів передбачена нормами чинного законодавства та спрямована на забезпечення достовірного обліку газу в регіоні. Окрім того, у вчасній повірці лічильника зацікавлений і сам споживач. Адже справний прилад обліку - це сплата лише за фактично використаний обсяг природного газу.Згідно із Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність» справність приладів обліку газу та їх вимірювальні характеристики необхідно перевіряти кожних п'ять або вісім років, залежно від типу приладу. За терміном повірки повинні слідкувати дві сторони: і представники газового господарства, і споживач. Неповірений лічильник вважається не придатним до експлуатації.

Якщо споживач бачить, що у нього підходить термін до повірки лічильника, то він може не чекати повідомлення від газовиків, а самостійно звернутись до ПАТ «Волиньгаз» і узгодити дату її проведення.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися