На Волині перепоховали польських прикордонників, які загинули внаслідок нападу СРСР
Волинь

На Волині перепоховали польських прикордонників, які загинули внаслідок нападу СРСР

10 жовтня 2014, 13:05
0
0
Сподобалось?
0

Учора на польському кладовищі у селі Мельники Шацького району відбулося перепоховання та вшанування пам'яті польських прикордонників, які загинули у вересні 1939 року. Участь у траурній церемонії взяли представники  Польщі та України.  Від імені голови облдержадміністрації Володимира Гунчика до скорботного заходу долучився радник голови ОДА Сергій  Кошарук.

У відправі поминальної панахиди взяли участь Ксьондз Ян Бурас, Ксьондз Збігнів Кемпа,  єпископ Віталій Скомаровський, ординарій Луцької дієцезії, а також священики територіальних громад Шацького району отці Петро, Михайло та Богдан.

Роботи зі спорудження могили польським офіцерам і солдатам, які полягли під час Другої Світової війни здійснювала Рада охорони місць пам'яті боротьби та мучеництва Республіки Польща.

До підніжжя меморіалу польських прикордонників представники України та Польщі  поклали вінки, корзини із живими квітами. Пам'ять їх вшанували військовим салютом. 

Нинішнього року  під час  пошукових робіт спільною українсько-польською експедицією на території Шацького району було виявлено останки восьми польських військових: семи безіменних солдат Корпусу прикордонної охорони та одного поліцейського.  З української сторони дослідження проводило  підприємство  «Волинські старожитності».

Загалом же, у селі Мельники на військовому кладовищі спочивають 18 підофіцерів та офіцерів з Корпусу прикордонної охорони, які загинули від рук радянських солдатів, інформує Прес-служба Волинської облдержадміністраціїї.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися