Афганський генерал побував у Володимирі -Волинському
Волинь

Афганський генерал побував у Володимирі -Волинському

10 травня 2018, 15:25
0
0
Сподобалось?
0

9 травня  на запрошення воїнів-афганців у Володимирі-Волинському  побував військовий радник комітету оборони сенату Ісламської республіки Афганістан генерал-лейтенант Дашти Ісмаель, який прибув на Волинь з дипломатичною місією, -повідомляє Володимир Media.

На запитання, скільки часу потрібно буде на те, щоб колишній військовий ще тоді радянської армії Ігор Білокуров, якого експедиція виявила в Афганістані, ступив на українську землю, Дашти Ісмаель відповів, що це питання є проблемним, оскільки офіційно він визнаний загиблим. Окрім того, немає громадянства Афганістану і України, бо служив за часів Радянського Союзу. Ситуацію ускладнює і те, що в Афганістані немає посольства нашої держави. За 10 місяців до виведення військ Ігор Білокуров отримав контузію і поранення та потрапив у полон, де його довго відходжували, а потім, як досить часто траплялось, віддали або викупили представники інших угрупувань. Наразі він є охоронцем в одній з них, не одружений, що значно спрощує ситуацію. Бо, як розповів генерал Дашти, у його практиці був подібний випадок, коли через багато років вдалося знайти колишнього радянського полоненого, який встиг завести сім’ю і відмовився повертатися в Україну. Хоча налагодив зв’язок через Інтернет з рідними. «Для мене справою честі є повернення вашого земляка додому» -сказав генерал.

Дашид Ісмаель подарував голові міськрайонної спілки воїнів-афганців Івану Омельчуку національне вбрання, а священику Миколі Гінайлу – пустунку (головний убір). Досить зворушливо було бачити, як генерал обіймав кожну з жінок, які прийшли побачитись із ним. Він поклав вінок біля пам’ятника загиблим воїнам-афганцям.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися