Надсучасний ангіограф встановили у Волинській  обласній лікарні
Волинь

Надсучасний ангіограф встановили у Волинській обласній лікарні

4 грудня 2018, 15:40
0
0
Сподобалось?
0

Надсучасний ангіограф виробництва Philips, вартістю майже 620 тисяч доларів, вдалося придбати завдяки реалізації в області субпроекту Світового банку. Техніку ввели в експлуатацію в обласній клінічній лікарні сьогодні, 4 грудня 2018 року. Про це написав у Фейсбук голова Ода Олександр Савченко.

« Не так давно ми презентували ангіограф у Ковелі. А цей апарат ще на рівень вищий. У Луцьку в нас є ще один такий, але, на жаль, є затримка з облаштуванням для нього приміщення. Міська влада обіцяє, що за півтора місяці впорається - будемо відкривати ще одне хірургічне відділення з ангіографом», - зауважив  Олександр Савченко.

Ця ангіографічна система дозволяє проводити широкий спектр втручань на серці та судинах. Вона допомагає отримувати зображення з високою роздільною здатністю, має додаткові можливості для спеціальних процедур, а також може використовуватися в гібридних операційних.

Будь-яке оперативне втручання на ангіографі відбувається під рентген-контролем так, щоб променеве навантаження було мінімальним для пацієнта та лікаря. А завдяки безперебійній системі електропостачання операцію можна завершити навіть якщо зникне світло.

За словами головного лікаря закладу Івана Сидора, на цьому обладнанні щоденно можна проводити близько 45 високотехнологічних лікувально-діагностичних втручань. А за допомогою апаратури можна досліджувати, оперувати, протезувати всі судини людського організму, у тому числі і головного мозку.

«Великою роботою стала підготовка приміщення, в якому ангіограф мав бути встановлений. Облаштування операційної з ремонтом та меблями обійшлося лікарні у майже два з половиною мільйонів гривень», - повідомив головний лікар ВОКЛ.

Завідувач відділення інтервенційної радіології №2 Юрій Легкодух запевняє, що аналогів такій агіографічній установці в Україні немає.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися