У Луцьку відкрився Музей сучасного українського мистецтва
Волинь

У Луцьку відкрився Музей сучасного українського мистецтва

26 серпня 2018, 20:48
0
0
Сподобалось?
0

У культурно-розважальному центрі «Adrenalin City» відкрився приватний Музей сучасного українського мистецтва Корсаків. Родина планує збудувати музейну інституцію найвищого рівня, яка є поки що єдиною у своєму роді. Захід розпочали завідувач художнього музею у Луцьку Зоя Навроцька та родина Корсаків. На відкриття музею завітало чимало відвідувачів та поціновувавчів мистецтва.

Музейний комплекс має площу 3,5 тисячі квадратних метрів. Є постійна та змінні експозиції, розміщені у 12 залах. У музеї представлені Львівський модернізм 1930-1960-х років, неомодернізм Тернополя, Івано-Франківська та Львова 1980-1990-х років, альтернативні об’єднання Києва 1960-1990-х років, герметичні кола Львова, Луцька та Ужгорода 1970-х років. Постійна експозиція покликана досліджувати генезу сучасного українського мистецтва та показує джерела виникнення його напрямків. Змінна ж представляє твори провідних вітчизняних та зарубіжних митців, реалізує освітні програми. Також передбачена можливість для митців продавати твори. На разі, у музеї представлено понад 800 арт-об’єктів – живопис, графіка, скульптура, інсталяції, відео- та аудіоарт. Загалом слід відзначити використання нових технологій у представлені творів мистецтва.

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків працюватиме щоденно з 12:00 до 20:00. Вартість квитка – 30 гривень, для школярів, студентів та пільговиків – 15. У середу переглянути експозицію можна безкоштовно, а в п’ятницю з 18:00 вільний вхід для молоді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися