Відомі волиняни «засвітилися» у Росії на заходах організованих путінською адміністрацією
Волинь

Відомі волиняни «засвітилися» у Росії на заходах організованих путінською адміністрацією

10 травня 2018, 17:11
0
0
Сподобалось?
0

Українська делегація, половина якої – волиняни, взяла участь у так званому Міжнародному форумі Переможців, що відбувся у російському Брянську наприкінці квітня цього року і був присвячений річниці перемоги та 75-річчю звільнення Брянщини від німецько-фашистських загарбників. 

Про це ВолиньPost стало відомо із власних джерел. 
Захід, організований Кремлем, мав назву «Международный форум Победителей «Великая Победа, добытая единством: подвиг партизан и подпольщиков в Великой Отечественной войне». Він зібрав понад 250 учасників з країн СНД, Балтії та Грузії. 
Серед волинян участь у заході брали голова громадської організації «Центр міжкультурних комунікацій» (колишній «Російський культурний центр ім. В.Черномирдіна») Ольга Саган, співзасновник організації Волинських авіалюбителів, артист Волинської філармонії Ілля Сметанін, голова громадської ради при голові Волинської ОДА, член політичної партії «УКРОП» Олександр Волянюк, член виконавчого комітету Луцька Валерій Корпач, а також голова Волинської обласної організації ветеранів України Олександр Булавін. 

Модераторами засідання форуму були спецпредставник Президента Росії з міжнародного і культурного співробітництва Михайло Швидкой і депутат Держдуми Федеральних Зборів Російської Федерації Валентина Миронова. Під час заходу зачитали і вітальну адресу учасникам форуму від Президента Росії Володимира Путіна. 
Окремо відзначилася Ольга Саган. Вона дала інтерв’ю місцевому радіо «Россия. Брянск», де з прийнятою в офіційних російських ЗМІ риторикою розповіла про фашизм в Україні.

«Якби 26 років Україна давала можливість своїм громадянам вчити історію, такого б не сталось. Україна стала яскравим прикладом того, що буває коли забувають про фашизм, і він повертається. Радикальні організації, такі як С14, роблять все, що хочуть і нікому не підкорюються», – заявила вона. А ще висловила сум з приводу заборони георгіївської стрічки, та неможливості співати російські пісні про війну, також розповіла про мурування стін із кісток у Ковелі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися