Волинські прокурори розслідують діяльність громадянина, який вчинив державну зраду
Волинь

Волинські прокурори розслідують діяльність громадянина, який вчинив державну зраду

24 квітня 2019, 18:03
0
0
Сподобалось?
0

Прокуратура Волинської області розслідує кримінальну справу про вчинення мешканцем Волині державної зради, -повідомляє прес-служба прокуратури області.

Управлінням Служби безпеки України в області зібрано докази умисного скоєння чоловіком діянь на шкоду інформаційній безпеці України та надання ним представникам іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти нашої країни.

Громадянин, перебуваючи на території іншої країни та потрапивши в поле зору її правоохоронних органів у зв’язку із вчиненням правопорушень, у жовтні 2017 року надав добровільну усну та письмову згоду співробітнику  іноземної спецслужби на конфіденційне співробітництво, обравши собі псевдонім.

Вступивши в агентурні відносини зі спецслужбою, волинянин розпочав здійснювати розвідувально-підривну діяльність на території України.

Нині у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, з’ясовуються обставини вербування громадянина та вчинення ним дій на шкоду державним інтересам.

За державну зраду санкцією ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді позбавлення волі від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися