Геннадій Москаль просить звільнити його з посади голови Закарпатської ОДА, бо не має можливості перемогти мафію
Закарпаття

Геннадій Москаль просить звільнити його з посади голови Закарпатської ОДА, бо не має можливості перемогти мафію

6 травня 2016, 17:23
0
1
Сподобалось?
1

Геннадій Москаль направив офіційне і водночас відкрите звернення прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, в якому застерігає від негативних процесів, які починають відновлюватися на Закарпатті з подачі окремих центральних структур. Текст звернення розміщений на офіційному сайті Геннадія Москаля, оскільки «на письмові звернення в центральні органи влади, як правило, ніякої реакції немає».  

Як зазначає Геннадій Москаль у своєму зверненні, йому на певний час вдалося перервати ланцюжок нелегальних поставок у Європу сигарет вантажним автотранспортом. Однак міжнародні злочинні синдикати, заручившись підтримкою українських політичних діячів і керівників окремих відомств, нині намагаються взяти реванш.

«У лютому цього року була спроба відновити на Закарпатській митниці так званий «інститут смотрящих», не допустити який вдалося завдяки активній позиції небайдужих громадян. Подібні спроби здійснюються й далі. За моєю інформацією, зараз у Києві та Київській області накопичилося близько двохсот ватажних автомобілів (фур), завантажених сигаретами виробництва Гродненської тютюнової фабрики, тютюнових підприємств Молдови, Об’єднаних Арабських Еміратів та Російської Федерації. Частина товару – це цигарки під торговою маркою «Хамадей», що виробляються на тимчасово окупованій окремій території Донецької області, а також в окупованій Автономній Республіці Крим… Щоб фури з сигаретами потрапили в Євросоюз, потрібно замінити начальника Закарпатської митниці на «потрібного керівника», який буде працювати у визначеній схемі. Для вирішення цього кадрового питання була використана ситуація із затриманням громадськими активістами в Чопі 22 вагонів деревини, класифікованої митницею по коду 440110000, як паливної (щодо довжини якої не встановлено жодних обмежень)», – йдеться у зверненні.

Геннадій Москаль у своєму листі заступився за звільненого начальника Закарпатської митниці, який, з його слів, не причетний до незаконних оборудок з лісом. Натомість Москаля обурює кадрова політика від голови ДФС Романа Насірова, який, не дочекавшись результатів службового розслідування, почав призначати на Закарпатську митницю нове керівництво без консультацій з керівництвом області.

Дозволю собі провести аналогії. На Одещині голова обладміністрації М. «Саакашвілі протистоїть «горіховій мафії», а на Закарпатті мені доводиться боротися з «тютюновою мафією». У результаті ми обоє програли. З огляду на це, я не бачу сенсу свого подальшого перебування на посаді голови Закарпатської ОДА. Тому прошу Вас скористатися своїм конституційним правом, передбаченим ст.118 Конституції України, і направити подання Президенту України про моє звільнення із займаної посади», – йдеться у листі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися