Іван ФЕДАК
Закарпаття

Лікує травами, собачим жиром, капустянкою і кротами

1 вересня 2017, 12:09
4
1
Сподобалось?
1

До знахаря Івана Федака із села Тарнівці Ужгородського району місцеві люди ставляться по-різному. Проте до нього по допомогу їдуть з різних міст України, сусідніх Угорщини та Словаччини. Сам чоловік запевняє, що завдяки його рецептам хворі зцілюються від гепатиту, екземи, жіночих хвороб та навіть раку.

«Маю на лобі третє око»

Іван Федак далекий від медицини. Вирощував овочі, згодом зайнявся квітникарством, а тепер хоче свій город засадити лікарськими рослинами. Адже саме вони допомогли йому одужати. Коли служив в армії, часто їв несвіже м’ясо і тому, вважає, зіпсував собі печінку. Довго лікувався таблетками, які не давали позитивного ефекту. Вирішив рятувати себе сам, зважившись на експеримент.

– Пішов у гори, знайшов тринадцять трав і лікувався три місяці, – розповідає Іван Федак. – Не вмер, – сміється, – значить, зілля допомогло. Не боявся отруйних трав, бо всі їх знаю, вони теж мають цілющі властивості, тільки треба знати, як і скільки вживати.

Відтоді чоловік збирає лікарські рослини і вже вісім років допомагає іншим. Допитуюся, звідки знає рецепт ліків, як зрозумів, які трави треба поєднати, щоб вони дали бажаний позитивний результат?

–  Читав медичну літературу, прислухався до порад знаючих людей. Моя баба зцілювала травами, вчила мене, що і як застосовувати, – неохоче відповідає і зізнається: – А ще в мене є «третє око», тут, на лобі, таке мала болгарська знахарка Ванга. До мене приходить інформація.

Іван Федак запевняє, що успішно лікує гепатит, жіночі хвороби, цукровий діабет, екземи і навіть рак шийки матки та грудей. Проте не відкриває секрету помічних ліків, адже робить їх сам, з урахуванням до міліграма, й поєднує у них не тільки зілля, а й борсучий і собачий жири, та таких комах, як капустянка (російською – медведка), кріт.

Бабині й свої знання передасть онучці

– Чому в Кореї чи Китаї не хворіють на рак чи туберкульоз? Бо їдять собак. Рак з’являється від вірусу чи бактерій, тому їх треба вбити, – розмірковує Іван Федак. – Моя покійна баба розказувала про траву від екземи, але не знала, як вона називається. Обшукав фітодовідники – так і не дізнався, що це за рослина. Перший раз знайшов її біля річки Латориця. Пару зерняток посіяв удома, вона прижилася. Виразка шлунка лікується живокостом. Треба його викопати, почистити і перед їдою розжовувати. У рослині багато в’яжучих елементів, кальцію, які утворюють у шлунку плівку, що заважає кислоті його роз’їдати. Є трави, які вбивають папіломавірус. Я свою жінку вилікував від родимок та бородавок, змазував їх спеціальною маззю, бо вони можуть перерости у рак.

Оскільки діти не цікавляться батьковою справою, вже тепер Іван Федак бачить, що свої здібності у майбутньому передасть внучці Мерседес, якій лише чотири рочки. «Вона мала, але насквозь бачить людину», – пояснює.

Юлія ШЕВЧУК, Закарпатська область

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Ирина
    Ирина

    Как связаться С Иваном Федаком? Подскажите номер телефона.

    3 вересня 2017, 18:43
    Відповісти
    • Иван
      Иван

      0506948249это номер тел. Федак Иван.

      29 листопада 2019, 18:54
      Відповісти
  • Ирина
    Ирина

    Пожалуйста, ответьте. Очень надо!!!

    3 вересня 2017, 20:23
    Відповісти
    • Магдалина
      Магдалина

      Здравствуйте. Это номер тел. Федак Иван 0506948249

      29 листопада 2019, 18:57
      Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися