Аеропорт «Ужгород» після трирічної перерви  прийняв перший регулярний рейс
Закарпаття

Аеропорт «Ужгород» після трирічної перерви прийняв перший регулярний рейс

15 березня 2019, 18:40
0
0
Сподобалось?
0

Міжнародний аеропорт «Ужгород» сьогодні, 15 березня, після трирічної перерви відновив роботу і прийняв перший регулярний рейс компанії "Мотор Січ" з Києва.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, -пише УНІАН.
Рейси виконуватимуть за маршрутом Київ-Львів-Ужгород. Виліт з Києва буде здійснюватись о 10:00, зупинка у Львові становитиме  годину 15 хвилин, переліт в Ужгород буде здійснюватися з 12:30 до 13:00. Загальний час дороги з Києва до Ужгорода - 3 години. На зворотньому шляху передбачена триваліша зупинка у Львові, через що дорога з Ужгорода до Києва займе 4 години 40 хвилин.
"Мотор Січ" почала виконання регулярних рейсів Київ-Ужгород у 2013 році. У 2016 році компанія переривала польоти на два місяці, потім їх відновила, але в результаті в тому ж році аеропорт "Ужгород" припинив приймати регулярні рейси. Причиною стало те, що 16 червня 2016 року закінчився термін дії міжурядової угоди між Україною і Словаччиною про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та експлуатацію аеропорту "Ужгород" (він розташований в безпосередній близькості до словацького кордону - для зльоту і посадки в Ужгороді літаки повинні заходити в повітряний простір Словаччини. - ред.).

 Як повідомляв УНІАН, 17 лютого 2016 року Державна авіаційна служба України тимчасово призупинила дію сертифікату аеропорту «Ужгород» на обслуговування пасажирських авіарейсів у зв'язку з виявленими під час перевірки порушеннями правил безпеки. З цієї причини авіасполучення між Ужгородом та Києвом було призупинено. 16 листопада 2018 року Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) провело сертифікаційний аудит Державного підприємства обслуговування повітряного руху України («Украерорух») як провайдера аеронавігаційних послуг в ЄС, що дозволило відновити польоти з/на аеродром «Ужгород».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися