Диво у манастирі: біля ікони зацвіли сухі лілії
Закарпаття

Диво у манастирі: біля ікони зацвіли сухі лілії

29 листопада 2021, 17:47
0
0
Сподобалось?
0

На Закарпатті сталося диво Господнє. У Свято-Покровському монастирі у селі Ракошино біля Мукачевого зацвіли сухі лілії. Це не перший такий дивовижний випадок. Подібні чудеса були вже й в інших святинях.

Ще у травні у Ракошино монахи поставили біля кіота гілочки лілій, які відцвіли. Бо перед тим грабіжники, не боячись суду Божого, викрали з чудотворної ікони всі коштовні прикраси, що залишили віруючі на знак подяки за зцілення та порятунок. І от лілії, які з весни стояли біля ікони Божої Нанківської, зацвіли!

– Діва Марія показала перебування благодаті Божої, що все неможливе може бути можливим, – каже настоятель архімандрит Митрофан.

Кілька років тому я сама побачила таке диво в іншому закарпатському монастирі – Красногірському у Мукачевому. В іконі немає ні землі, ні води, а на сухих гілочках цвітуть квіточки! Там це чудесне цвітіння відбувається упродовж десяти років. У Страсну п’ятницю 2010 року прихожани, почувши про таке диво на Одещині, поклали за скло в ікону засохлі гілочки. Щоразу після читання молитов на склі з’являлися крапельки води, а на стеблах – кілька бутонів. А на Трійцю на уже засохлих гілочках розпустилися білі, як сніг, лілії.

– Коли ці квіти розцвітають, то пахнуть три дні, – розповідали мені монахи. – Гілочки, цибульки ми роздаємо прихожанам. Сухі квіти стоять довго. А на Пасху знову ставимо нові зірвані віточки.

Кажуть, що завдяки молитвам біля цього образа зцілюються від пиятики, безпліддя, екземи (для ванн готують відвар з чудо­творних гілочок лілії),  просять заступництва у ділових та мирських справах. Були навіть випадки зцілення від раку.

Олена ПАВЛЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися