Професор ужгородського університету читає лекції прямо з окопів
Закарпаття

Професор ужгородського університету читає лекції прямо з окопів

6 травня 2022, 17:28
0
1
Сподобалось?
1

Професор Ужгородського національного університету Федір Шандор від початку повномасштабного наступу Росії став до лав територіальної оборони Закарпаття. Нині ж його підрозділ перекинули на одну з найгарячіших ділянок фронту на Харківщині. Поміж бойовими чергуваннями Федір Федорович продовжує викладацьку діяльність та підтримує зв’язок із волонтерами у Закарпатті.

Як це вдається професорові Федора Шандора розповів Медіацентр УжНУ.

«Уже 70 днів я в армії. Пішов до військкомату одразу після пар 24 лютого. Але занять зі студентами не кидав, – розповідає Федір Федорович. – Щопонеділка й вівторка у мене пари о 8 ранку – жодної я не пропустив. Завжди надаю перевагу ранковим заняттям: вичитав, а потім маєш час на іншу роботу. Ось тепер проводжу теоретичні заняття для туризмознавців і студентів факультету суспільних наук, а на семінарах працюють аспіранти».

Федір Федорович каже, що з командуванням і товаришами по службі дійшов згоди, щоб вдавалося поєднувати службу і пари.

«Всі хлопці знають, що я читаю пари. Тому мій графік бойових чергувань у дні занять підлаштовують відповідно. Бойове чергування триває добу і що чотири години потрібно бути на позиції. Тобто 4 години чергуєш, тоді 4 відпочиваєш. Тож коли в мене пари, я чергую вночі, а одразу після чергування вранці проводжу пару. Крім того, в інші дні займаюся облаштуванням побуту, копаю траншеї тощо».

На питання, чи перериває пари під час обстрілів, Федір Шандор відповідає: «Якщо стріляє десь на фоні, то на пару це особливо не впливає. Звук такий, ніби трактор ходить. Пари я проводжу завжди біля бліндажа. От щойно був обстріл, а ми вичитували помилки в модулях. Перейшов у бліндаж і продовжив читати лекцію».

Наприкінці розмови професор зауважив: «Ми воюємо за освічену націю. Якби я не читав лекції, то був би гріх. Я ж нащо на війну пішов?»


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися