Травник із Закарпаття ходить босий
Закарпаття

Травник із Закарпаття ходить босий

31 липня 2022, 17:56
0
1
Сподобалось?
1

Жителі Закарпаття добре знають цього колоритного дідуся. На вулицях Ужгорода, Мукачевого перехожі з цікавістю розглядають чоловіка у капелюсі та полотняному одязі з дерев’яним посохом. Це – Василь Дукай, родом із села Березники Хустського району. Він знаний травник, а ще людина, яка любить мандрувати, пізнавати світ. Причому всюди ходить пішки з ранньої весни до глибокої осені. Адже вважає, що земля дає особливу енергію.

Через точки на ступнях масажуються внутрішні органи

Василь Павлович дуже начитаний та розумний. Хоч багато хто вважає його диваком, він не ображається, а мудро міркує, що кожен сам вибирає для себе дорогу в житті. От він з природою подружився з дитинства. Адже ріс в оточенні гір та полонин. Ще школярем збирав лікарські трави, про які дізнавався з книжок. Вчився у Свалявському училищі на зварювальника. Вміє і любить працювати з деревом, малювати, доглядати за бджолами. Василь Дукай живе сам, але дуже любить спілкування, залюбки ділиться своєю мудрістю та знаннями з незнайомими людьми. Вірить у потойбіччя, різні аномалії, містику і часто знаходить однодумців. Спілкується з ними через інтернет. А коли на вулиці його перестрівають і питають, чи не болять ноги, з усмішкою відповідає:

– Буває, що, шукаючи потрібні лікарські рослини, находжую по десять кілометрів, а, буває, й п’ятдесят. Більшість часу ходжу босий: по стерні, камінні чи асфальті. Це дуже корисно, оскільки через точки на ступнях масажуються майже всі внутрішні органи…

У своїй торбинці чоловік завжди носить потрібні книжки. Коли з кимось заводить бесіду, одразу показує надруковане. Цікавиться оновленням людського організму і переконаний, що при хворобі можна вилікуватися травами, а не таблетками.

– Зелена комора природи – безцінна і щедра, – переконаний дідусь. – Вона подарувала нам стільки трав і речовин, що жодна аптека з нею не зрівняється. Зранку корисно пройтися по росі або ж узимку по снігу. Хоч трохи, хто скільки може, аби не застудитися. Потім розігнати енергію зарядкою. Дуже важливо також правильно харчуватися, бо ми в основному є те, що їмо. Зважайте на те, де виросли ті продукти, які ви споживаєте, з чиїх рук їх приймаєте. Не шкодьте без причини людям – це викликає гнів, який тягне за собою дуже багато небезпечних хвороб. І живіть у гармонії з природою, бо вона дає нам силу. Космос – одну енергію, земля – іншу. Важливо їх відчувати, приймати і правильно поєднувати. Це стане для вас запорукою збалансованого і щасливого життя. Паралельно треба оздоровлювати свій внутрішній світ.

Війна – це відповідь природи?

– А як це зробити? – часто допитуються люди.

– Молитвою і правильною поведінкою, – має для всіх одну відповідь. – Але молитва має бути щира, йти від свідомості, проходити через розум і виражатися словами, бо вони і звуки теж мають значення, діючи як ліки (звуки інструментів, буддистських чаш, спів птахів, шум потічка). Не обов’язково молитися у храмах. Можна на природі, десь у спокійному місці.

Чоловік стежить за новинами і знає, що в Україні нині страшна біда. Має про це свою думку і своє пояснення подій.

– На Донбасі війна вже давно назрівала, бо там люди просто познущалися з природи, – вважає травник. – Території пронизані шахтами, які залиті водами. Частина Донбасу може з часом просто провалитися у цю безодню. Тому я думаю, що війна – це відповідь природи, чи то пак Бога… Думаю, що за півтора року ми вийдемо з цього пекла і станемо однією з найпотужніших і найавторитетніших країн у Європі. Є таке відчуття. Правда, буде ще чимало болю і випробувань!

Наталія ВЕЧОРОВА

Фото Павла БІЛЕЦЬКОГО


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися