Марина САВЧУК
Закарпаття

Родинне прокляття знайшло українську біженку аж у Чехії?

8 жовтня 2022, 17:26
0
-2
Сподобалось?
-2

Трагедія сталася у чеському селі Старе Седло. У місцевому гуртожитку співмешканець зарізав 31-річну Марину Савчук. Для сім’ї загиблої це вже не перша трагедія. Декілька років тому за загадкових обставин загинула сестра Марини. А у дитинстві вона сама стала свідком смерті власної матері.

Мама померла, батько повісився, а сестру забили

У рідному селі Марини Ясіня Рахівського району Закарпаття люди розповіли журналістам про її нелегке життя. Сім’я молодої жінки жила бідно. Коли дівчинці було 9 років, на її очах від серцевого нападу померла мама. Батько привів у хату мачуху. Люди кажуть, що жінка добре ставилася до падчерки, народила їй сестричку. А потім на родину посипались біди. Повісився батько. З чоловіком, від якого народила двох доньок, життя не складалося. Той її бив, жінка ховалася від нього по знайомих і сусідах.

У 2017 році від рук маніяка загинула рідна сестра Іванка. Про цю історію тоді гуділо все Закарпаття. Марина попросила сестру сходити у магазин купити продукти. Дівчина мала повернутися за 20 хвилин. Час спливав, а Іванки не було, на дзвінки вона не відповідала. Родичі та друзі кинулися на пошуки. Іванку знайшли під мостом, вона була понівечена до невпізнання, а джинси розірвані. Стали розпитувати людей, хто що бачив. Одна жінка сказала, що чула крики про допомогу. Через декілька днів дівчинка померла у себе вдома. Причина – черепно-мозкова травма. Поліція так і не змогла з’ясувати, чому загинула 14-річна Іванка. Мало прояснили ситуацію й екстрасенси, які приїжджали у село на зйомки відомої передачі.

Дітей врятували сусіди

Марина намагалася жити і ростити доньок, незважаючи на біди. Як розповіла знайома, жінка працювала у Драгобраті, її там поважали і шкодували. Адже бачили, як докладала зусилля, щоб діти мали все необхідне. А їхній батько, з яким вона розлучилася, нічим не допомагав. Не дав грошей, навіть коли Марині потрібна була операція.

«Вона шукала чоловіка та хорошого батька для своїх доньок», – каже знайома. І, схоже, що знайшла його у Чехії, куди виїхала після початку великої війни. Його звали Василь, також був із Закарпаття, але із Марининих знайомих його ніхто не знав. Щиро раділи за жінку, яка нібито зустріла своє кохання. Так, принаймні, думали, бо Марина та Василь у соцмережах під своїми фотографіями освідчувалися одне одному в коханні. «Люблю тебе, сонечко», – писала жінка. «І я тебе теж, сонечко», – відповідав Василь. Говорив, що вдячний долі за те, що зустрів її.

У гуртожитку на спільній кухні, поки Марина готувала їжу, Василь весь час сидів поруч і ні на крок не відходив від неї.

Трагедія сталася за три дні до Марининого дня народження. Одна із сусідок по гуртожитку розповіла, що коли чоловік з жінкою повернулися з роботи з нічної зміни, почали сваритися. Василь сказав, що треба піти у магазин, Марина не хотіла, тоді він її побив.

 – До магазину вони таки пішли вдвох, потім повернулися. Ще на вулиці покурили, поговорили із сусідом. Тоді зайшли до кімнати – і через 20 хвилин усе сталося. Він навіть бив ногами в живіт і душив її старшу доньку, школярку. Жінки встигли витягнути дітей із кімнати. А він із ножем у руці затягнув туди Марину і вбив, – розповідає сусідка.

Коли приїхала поліція, жінка вже не дихала. Правоохоронці звинуватили у жорстокому вбивстві 30-річного Василя. Він зробив це на очах її маленьких доньок. Дівчаток забрав дядько. А у Ясінях люди стали говорити про родинне прокляття. А як інакше пояснити смерті у цій родині?

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися