Моніка КАДАР із чоловіком Павлом ГЛАДКОВСЬКИМ
Закарпаття

20-річна дівчина із Закарпаття закохалася у 60-річного переселенця

6 березня 2023, 13:28
0
0
Сподобалось?
0

Війна руйнує долі, але бувають випадки, коли вона дарує несподівані зустрічі, які переростають в кохання. Історія цієї пари наробила розголосу на цілу Україну, але 20-річна закарпатка Моніка Кадар не зважає на осуд деяких людей. Із сяючою посмішкою запевняє, що вона щаслива зі своїм 60-літнім чоловіком.

У перші хвилини знайомства загорілася іскорка

У юної Моніки Кадар із Хуста непроста доля. Батьки розлучилися, коли їй було лише два роки. Старший брат давно живе у Чехії. Коли почалася війна, виїхала туди й мати. А донька відмовилася лишати рідний дім. Щоб великий просторий будинок не стояв пусткою, дівчина вирішила віддати кілька кімнат для переселенців зі сходу. Її подруги активно волонтерили і постійно шукали вільне житло.

– Спочатку в мене жили молода мама з двома дітьми з Київщини, – розповідає дівчина. – Дуже хороші люди, ми досі спілкуємося у соцмережах. Коли у столиці стало спокійніше, вони повернулися додому. Тоді підселили одну бабусю із Херсонщини. Пізніше вона виїхала за кордон. Третім був Павло Гладковський із Маріуполя. Він приїхав у травні. З палаючого міста його вивезли сусіди.

Нині Моніка з посмішкою пригадує, як її подруга Віка кілька разів перепитувала, чи готова вона прийняти вдома чужого чоловіка.

– А я не переживала, бо знала, що до мене їде хороша людина, – пригадує дівчина. – Так і було. Він привітався: «Слава Україні!» У мене аж серце защеміло. Відповіла: «Героям слава!», подала руку і представилась. Вдома на мого гостя чекав святковий обід – за знайомство. І вже в перші ж хвилини у мене в душі загорілася якась іскорка… Відчувала, що мене тягне до Павла. Тепер точно знаю, що це було кохання з першого погляду! Хоча раніше в таке не вірила!

Подруги сказали, що дідуся знайшла

Павло теж добре пам’ятає цей день. Але зізнається, що про якісь інші почуття, окрім вдячності, не думав, бо ж розумів, що у них різниця у віці 40 років! Його дружина давно померла від раку. 36-річна донька живе в Іспанії. Тому й звикся з думкою, що завжди сам. А тут такий подарунок долі…

– Мене вражало, яка Моніка добра господиня, як з усім вміє майстерно впоратись, адже у неї і робота, і город, і сад, і домашні котики та песики… – розповідав журналістам чоловік. – Та ще й я на голову звалився. Почав допомагати їй у господарстві – лагодити огорожі, збирати врожай, ремонтувати сантехніку, робити полички для кухні на спеції… Коли вона була заклопотана, готував їсти. Із перших днів так склалося, що ми все робимо разом і дружно, ніколи не конфліктуємо, між нами взагалі не виникає непорозумінь. Такої гармонії в мене у житті ні з ким не було! Поступово почав до дівчини щось відчувати. Та про все вона сказала першою. Я навіть якось не смів думати про кохання… Але наші почуття виявилися взаємними і ми зараз дуже щасливі!

Десь через два місяці спалахнули перші іскорки, і на третій пара вирішила розписатися. Рідні, дізнавшись про таке рішення юної Моніки, сприйняли його в штики. Ніяких урочистостей молодята не планували. Пішли та розписалися, обмінялися обручками. Мама виступила проти шлюбу, тож на розпис навіть не приїхала. Але коли почула, що незабаром стане бабусею, змінила гнів на милість. Тепер спілкується з донькою.

– Брат теж не у захваті, але сказав, що то мій вибір і моє життя, – продовжує Моніка. – А от подруги відвернулися. Спочатку думали, що я батька відшукала і він живе в мене, але потім були і насмішки, мовляв, дідуся собі знайшла. Та я не ображаюся. У житті ніколи й не чекала на багатого принца на білому «Мерседесі». Своїм Павлом дуже задоволена, бо він ніжний, уважний, чуйний та добрий. Вірю, що ми проживемо разом довге і щасливе життя і що все у нас завжди буде гаразд!

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися