Батьки-алкоголіки спалили у печі доньку, повернення якої добивалися через суди
Житомирщина

Батьки-алкоголіки спалили у печі доньку, повернення якої добивалися через суди

29 травня 2019, 15:22
0
0
Сподобалось?
0

Поліція розслідує жахливу і заплутану справу на Житомирщині. Подружжя у селі Листвин Овруцького району підозрюють у жорстокій розправі над своєю 5-річною донькою Дариною Макарчук. Наразі тіло дитини не знайдене, та й невідомо, чи його взагалі можливо знайти.

Прийомні батьки навчили дівчинку рухати руками

Ця родина як проблемна була на обліку у правоохоронців та у соціальних службах давно. Ще у 2009 році через пристрасть до алкоголю і невиконання батьківських обов’язків матір позбавили прав на двох синів. У 2013-му у жінки та її 50-річного співмешканця з’явилась Дарина. За своє коротке життя дівчинка встигла натерпітися чимало горя. Вона була ще немовлям, коли соціальні служби забрали її у батьків – ті продовжували пити, доньку не лікували, та ще й били. У рік дитина важила всього сім кілограмів. До того ж малеча мала від народження вади – паралізовані руки. Півроку Дарина провела у лікарні. Була там без супроводу матері, оскільки та відмовилась від неї. З лікарні дівчинку забрали у дитбудинок сімейного типу Коберник-Круглових. На той момент Даринка була найменшою серед їхніх восьми дітей. Тут дівчинка жила з 2015-го по квітень 2018 року. Прийомні батьки-вихователі взялися за реабілітацію крихітки. Наполеглива робота та допомога медиків давала результати. Даринка вже могла піднімати ліву руку до плеча, а праву – до голови. Здавалося б, у долі дівчинки стався поворот, який дасть їй шанс на повноцінне та щасливе майбутнє.

Біологічні ж батьки за три роки навідали Даринку тільки вісім разів і не платили аліментів. Соцслужби почали готувати справу про позбавлення їх батьківських прав. Але у судах справжні батько і мати дівчинки почали каятися, запевняли, що виправилися. У 2016 та 2017 роцах у них народилися ще двоє хлопчиків.

Секс-скандал

На підтримку біологічних батьків несподівано виступили житомирські громадські активісти. Більше того, вони озвучили шокуючу інформацію – мовляв, дівчинку ґвалтували і розбещували у дитбудинку сімейного типу й «накачували» психотропами. Їхні заяви ґрунтувалися нібито на експертизі, яку провели у столиці біологічні батьки Даринки. У Житомирській міській раді створили робочу групу щодо розслідування цієї ситуації. Тут піддали сумніву документ медогляд дівчинки. Адже на ньому не було ні підпису лікаря, ні печатки. Також у поліції Житомирщини навіть зареєстрували кримінальне провадження за наданою активістами інформацією. У ході перевірки підтвердити її не вдалося.

Зрештою Феміда таки прийняла рішення повернути Даринку у сім’ю в Листвин.

 Поки прийомні батьки намагалися через вищі судові інстанції оскаржити рішення місцевих судів і повернути дитину, 5-річна Даринка безслідно зникла.

– За трохи більше ніж рік її перебування у біологічній родині ні прийомній матері, ні навіть комісіям, які приїжджали для перевірки умов проживання, не вдалося провідати дівчинку. Батьки просто не відчиняли двері і негайно сповіщали про такі візити горе-активістам. Останні так само невідкладно піднімали ґвалт у соцмережах… Навіть складені у червні 2018 року адміністративні матеріали відносно батьків за неналежне виконання обов’язків з виховання дітей були зрештою скасовані у суді (не без допомоги «друзів» сім’ї), – розповідає начальник Головного управління Нацполіції у Житомирській області В’ячеслав Печенечко.

Замість вбитої донечки показували людям вдягнутого у дівчаче сина

Як вважають правоохоронці, Дарини уже не було в живих, коли у її сім’ю намагалися навідатися працівники різних служб. 27 травня поліція отримала повідомлення про ймовірне вбивство дитини. Своїми підозрами з цього приводу з керівником інтернатного закладу поділився старший син цієї родини, прав на якого матір позбавили раніше. І повідомлення про ймовірний злочин правоохоронці отримали саме від директора.

Після прибуття правоохоронців мати намагалась видати трирічного сина за зниклу дочку, одягнувши йому дівчачі речі (такий трюк жінка провертала й раніше, коли у Листвин навідувалися працівники соціальних служб). Розібратись поліцейським допомогли жителі села. Люди засвідчили, що це не Даринка. За попередніми даними, дитина загинула ще вісім місяців тому під час побоїв. Батько штовхнув доньку, і та впала й сильно вдарилася об поріг. До тями Дарина так і не прийшла. Тоді тіло мертвої дитини батьки спалили у печі, а рештки сховали у себе на подвір’ї.

Матір дівчинки та її співмешканця взяли під варту. Їм загрожує довічне ув’язнення. Двох хлопчиків, які жили з батьками, вилучили й направили на лікування. Також у Житомирській міській раді говорять про те, що до відповідальності потрібно притягнути й тих, хто сприяв поверненню дитини біологічним батькам, хоча подібних юридичних прецедентів не існує. Правоохоронці мають дати оцінку й роботі соціальних служб.

https://www.youtube.com/watch?v=H8avF4r7-Ik

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися