Денис ВОЙТЕНКО
Житомирщина

Журналіст став фіналістом шоу «Майстер-шеф»

10 серпня 2019, 11:12
0
0
Сподобалось?
0

Денис Войтенко мешкає в селі Сколобів на Житомирщині та працює журналістом у районній газеті, його визнавали найкращим молодим журналістом області. Також Дениса знають як учасника самодіяльного гумористичного гурту «Самовар». Минулого року журналіст пробився до числа фіналістів популярного кулінарного шоу «Майстер-шеф».

Денис любить готувати, вигадувати різні смаколики. Не раз ними пригощав колег. Тож, збираючись на конкурс, він радився з колегами, чим здивувати й підкорити журі, і саме вони підказали приготувати для цього його коронну страву – м’ясні мафіни. Презентація страви суворих і прискіпливих суддів, правда, не вразила, зате смак справу свою зробив – і журналіст з поліської глибинки став учасником фінальної двадцятки телешоу «Майстер-шеф» на каналі СТБ.

На «Майстер-шефі» змагаються кухарі-аматори з усього світу за головний приз та можливість навчатись у престижній французькій кулінарній школі. Денис, на жаль, головного призу не здобув, але зумів протриматися на проєкті 14 випусків.

– Що найбільше запа­м’яталося з конкурсу?

– Коли проводився виїзний конкурс. Тоді ми готували для дітей із табору. Конкурс проходив у лісі. Ми самі шукали продукти, добували їх усілякими способами. Було дуже цікаво й емоційно.

– Щось узяв для себе з цього шоу?

– Навчився стримувати свої емоції. Також вивчив високу кухню. По телевізору все ніби легко й просто, а насправді дуже складно, потрібно багато всього знати й уміти.

– Почуватися розкуто перед глядачами, мабуть, допомогла тобі участь у «Самоварі». Що це за гурт?

– У «Самоварі» артисти-аматори різних професій: завіду­вачка фельдшерського пункту Майя Прут, сільська бібліотекарка Аліна Іващенко, домогосподарка Людмила Мосійчук і єдиний хлопець, тобто я. Виступаємо на всіх концертах, які проводяться в Сколобові. Часто запрошують нас і в райцентр та сусідні села. У своїх виступах ми, як і наші кумири-гумористи «95 Кварталу», не лише жартуємо, а й танцюємо та співаємо. Завжди повний зал глядачів, приїздять з навколишніх сіл, адже Сколобів розташований на межі кількох районів – Хорошівського, Черняхівського і Пулинського.

– Поділишся рецептом м’ясних мафінів, якими підкорив журі?

– Весь секрет смаку – у звичайній вівсянці! Отже, змішуємо три столові ложки вівсяної крупи з двома яйцями, присолюємо за смаком та лишаємо на кілька хвилин. Тим часом у підсоленій та приправленій спеціями воді відварюємо невеличке куряче філе. Охолоджуємо, нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо до яєчної суміші. За допомогою блендера збиваємо соус: півсклянки дуже холодної рафінованої олії змішуємо з одним яйцем, додаємо дрібку солі, трішки меленої суміші різних перців, гірчиці. Ложку-дві цього соусу додаємо до яєчно-вівсяної суміші, можна трішечки присмачити куркумою. Все добре перемішуємо та наповнюємо форми для мафінів. Ставимо їх до мікрохвильовки запікатися. Експрес-сніданок готовий.

Ігор СЛАВИЧ

Від редакції:

У травні цього року молодший брат Дениса 19-річний Святослав унаслідок нещасного випадку зламав хребет і потребує дорогого лікування в реабілітаційних центрах. Для охочих допомогти Войтенкам вказуємо номер картки ПриватБанку для перерахунку грошей: 5168 7555 2496 9157, Войтенко Галина Миколаївна.

Дій активно! Живи позитивно!

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися