У Житомирі чоловік помер у «швидкій» біля самої лікарні
Житомирщина

У Житомирі чоловік помер у «швидкій» біля самої лікарні

4 лютого 2020, 11:36
0
0
Сподобалось?
0

У Житомирі чоловік помер за 100 метрів від лікарні у санітарній машині.

Жінка звинувачує медиків у ненаданні допомоги її батькові, - йдеться у сюжеті ТСН.

Чоловіка перевозили у старенькому УАЗіку просто на холодній підлозі. Авто зламалося, а поки його ремонтував водій, пацієнту стало погано і він помер. Всі події відбувалися за 100 метрів від лікарні.

Хворих везли на обстеження у санітарній машині. Наче в маршрутці у салоні перебувало восьмеро людей. Пацієнта, який не міг сам ходити, поклали просто на підлогу і 40 кілометрів його підкидало на нерівній дорозі. Таке відео відняла донька померлого.

За її словами, батька направили робити томограму мозку. Пухлина не  підтвердилась і медсестра, що його супроводжувала, лишилася в обласній лікарні. Пацієнти, родичі та ще одна медсестра сіли в авто, але тільки-но виїхали за місто, як воно зламалося. "Став на світофорі, заглох і  все, бензонасос відмовив", - каже водій швидкої Микола Древецький.

Через 40 хвилин у холодній машині її батько знепритомнів, каже Інна. Вона побігла за допомогою до лікарні, біля якої зламалось авто. "Стояв лікар-акушер. Я попросила допомогти. Він сказав, що так не робиться, дзвоніть своєму лікареві", - згадує донька  померлого пацієнта Інна Абраменко.

Інна подзвонила медсестрі, а та зв'язалась з Андрушківькою лікарнею. Звідти на підмогу вислали ще одне авто. Чоловіку ж ставало гірше щохвилини. "Почала робити непрямий масаж серця. Мені медсестра сказала, що я не правильно роблю. Потім я покинула те все і побігла в ту лікарню", - додає жінка. 

Згодом приїхало авто з району. Утім, за 2,5 години серце чоловіка відмовило і він помер. Його донька обурена і у всьому звинувачує медиків. Медсестра ж виправдовується, що авто лише для транспортування, обладнання для реанімації немає. Швидку ж не викликала, бо мовляв, була зайнята.

Керівництво лікарні жінку підтримує. "Він був живий, то для чого викликати. Він був живий, для чого  їхати. Коли він почав помирати, то за 2-3 хвилини не встигли нікого викликати", - каже головний лікар Андрушівської ЦРЛ Юрій Ющинський.

Реанімобіля, кажуть, у них взагалі немає. Лише старі санітарні машини. Перевозити хворих у таких машинах взагалі не можна, впевнений очільник лікарні, біля якої помер чоловік. Аби з'ясувати хто винен, проводить термінову нараду. "Неправильний алгоритм дій щодо  виклику швидкої. Вони дзвонять в Андрушівку за  швидкою, а до підстанції  "швидкої" тут сто  метрів. “103” набираєтьяс  і тут же швидка приїжджає протягом хвилини", - каже головний лікар Житомирської  районної лікарні Тарас Собко.

Чому ж його підлеглі не прийшли на допомогу, обіцяє з'ясувати. Своє розслідування анонсують і в обласному управлінні охорони здоров'я. Донька загиблого вже написала заяву до поліції та прокуратури.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися