Житомирянин із ДЦП пише портрети та ікони
Житомирщина

Житомирянин із ДЦП пише портрети та ікони

26 лютого 2020, 18:21
0
0
Сподобалось?
0

28-річний житомирянин Дмитро Галич – людина із інвалідністю. У нього дитячий церебральний параліч. Та попри це, він - професійний художник. Опанував фах графічного дизайнера і займається образотворчим мистецтвом: пише портрети, ікони та виготовляє репродукції.

Наразі Дмитро готується до першої персональної виставки картин, яка відбудеться у Житомирі, повідомляє Суспільне.

Вперше хлопець пензлик, олівець та альбом для малювання взяв до рук, коли йому було 3 роки. А в дитсадку вихователька влаштувала його першу виставку малюнків.

"Я більше себе відчуваю, як художник, я не як дизайнер. Мені дай пензлик, і я буду малювати-малювати. Підлітком я малював ікони. Чомусь дуже хотілося їх малювати. Потім захотілося малювати портрети. Спершу малював родичів, потім друзів, потім друзів друзів. Ну, і як сарафанне радіо, пішло", - розповів Дмитро Галич.

Сьогодні художник переважно пише портрети. У своїй кімнаті у гуртожитку він облаштував міні-майстерню з імпровізованими мольбертами. Тут є багато пензликів та фарби. Чоловік розповів, що, коли сідає за мольберт, забуває і про свою хворобу, і про будь-які проблеми. Залишаються лише полотно, олівець та образ людини, яку відтворює.

"Є в мене такі моменти, що не хочеться-не хочеться, потім як взявся і все. Я їсти не хочу. Не хочу виходити до друзів, не хочу нічого робити. Просто бачу перед собою мету. І хочу завершити те, що задумав. Бувають такі моменти, що от я домалював картину і тут бачу, що там щось не так. І це "щось не так" мене затягує на годину-дві.

Окрім портретів, чоловік малює репродукції картин відомих художників. Дмитро жартує, що, як і інші художники, теж намагався розгадати таємницю посмішки Мони Лізи Леонардо да Вінчі.

"Напевно, у неї велике серце, бо такий глибокий погляд. Трошки така хитренька посмішка, її образ сподобався одразу".

Художник впевнений, що будь-який діагноз чи інвалідність, якими б страшними вони не були, - не вирок і не привід впадати у відчай. Потрібно шукати себе в собі, і тоді все буде гаразд.

"Я з дитинства відчуваю себе повноцінним. Даю пораду тим, хто впадає у відчай. Щоб вони робили те, до чого лежить душа, щоб розвиватися і рухатись тільки вперед. Хай буде крок назад, але два вперед. Щоб завжди так було", - резюмував Дмитро Галич.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися