У Житомирі матір залишеної в пологовому хворої дівчинки обіцяє її забрати
Житомирщина

У Житомирі матір залишеної в пологовому хворої дівчинки обіцяє її забрати

15 квітня 2020, 16:01
0
0
Сподобалось?
0

Мати двійняток, яка відмовилася від однієї хворої дитини і залишила її у в обласному перинатальному центрі, передумала. Після Великодніх свят вона забере дівчинку додому.

Про це повідомляє завідувачка відділення постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених Житомирського обласного перинатального центру Майя Смоляр, пише Суспільне.

За її словами, до перинатального центру, від 9-го квітня зателефонували більше двох десятків охочих вдочерити дитину.

Це дівчинка, яка народилася з двійняток 3-го березня. 10-го березня її мама, виписуючись, забрала лише її маленького брата. За словами Майї Смоляр, з мамою за місцем її проживання розмовляли працівники соціальної служби:

Майя Смоляр: "Соціальні служби району поїхали в родину. І вирішили про те, що мати забере дитину. І буде надалі опікуватися нею". 

"Мама виявила бажання дитинку забрати в сім’ю. Просто, з її слів, вона думала, що дитинка хвора і якщо дитинку підлікують, то вона одразу забере її", - каже працівник соціальної служби за місцем проживання породіллі.

Майя Смоляр: "У дитини складна вада серця та судин. Але такі вади оперуються. Ці діти перебувають на обліку в Києві, в інституті Амосова. Це інститут серцево-судинної хірургії. Є спеціальна дитяча програма, згідно з якої операції проводяться безкоштовно. На що можуть бути витрачені кошти? Вони можуть бути витрачені на дорогу туди і назад і на харчування для мами. Харчування для дітей забезпечує держава. І це не такі великі проблеми, з якими не можна впоратися".

За словами лікарки, власну відмову мама мотивувала тим, що їй не вистачить грошей на лікування доньки. Про матеріальне забезпечення мами цікавилися і соціальні працівники.

Працівник соціальної служби, де проживає мама: "Умови проживання задовільні. На даний час є матеріальна сторона забезпечення. Справа в тому, що її чоловік служить в АТО. Матеріальну допомогу він надсилає на старшу дочку.

- А скільки років старшій її доньці? Вона ходить до школи у 4-тий клас. Їй чоловік надає допомогу щомісячно у розмірі 4-5 тисяч гривень. Бабуся отримує пенсію близько 2-х тисяч гривень. І наразі мама буде оформлювати соціальний пакет виплат.

- Коли вона збирається приїхати до перинатального центру, щоб забрати дитинку?

- Приїде після великодня".

Майя Смоляр: "Я сьогодні мала розмову з районною радою у справах дітей, і вони сказали, що мама може забрати дитину навіть на цьому тижні, але враховуючи те, що наближаються великі свята, ми вирішили, що дитинка побуде на свята у нас, у перинатальному центрі. І це буде безпечніше для всіх. А вже після свят вона приїде і забере крихітку. Ми в своїй виписці напишемо, що потрібно для дитини, коли їй потрібна наступна консультація у Києві. Ну, і це вже, безумовно ляже на плечі і батьків, і медичних працівників району."

За словами Майї Смоляр, у дівчинки з’явилося велике "придане". Їй подарували багато підгузків, одяг, харчування, засоби догляду. "Ну і взагалі, скільки тепла було адресовано цій дитині, що дай Боже, щоб воно їй усе допомогло, і вона була дуже щасливою дитиною".

Нагадаємо: двійнятка – хлопчик і дівчинка народилися в обласному перинатальному центрі трохи більше місяця тому, але через вроджену ваду серця у дівчинки, мама відмовилася від неї.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися