На Житомирщині виявили місто часів Київської Русі
Житомирщина

На Житомирщині виявили місто часів Київської Русі

23 вересня 2020, 15:45
0
0
Сподобалось?
0

На Житомирщині, у селищі Городниця, на місці знайденого наприкінці серпня так званого «Городницького скарбу», археологи виявили городище часів Київської Русі.

Про це повідомив керівник археологічної експедиції Андрій Петраускас, пише УНІАН.

За його словами, на місці археологи виявили оборонні вали та давньоруські матеріали, що датуються 12-13 століттям.

«Одразу, як були виявлені монети, ми виїхали обстежити територію знахідки. Зазначу, що у 2007-2008 роках ми були в Городниці на цих територіях, але тоді нам не вдалося ідентифікувати це місце. На даний час можна сказати, що тут було городище давньоруського часу. Потрібно дивитися, чи згадується воно в літописі. Лише тоді ми точно зможемо сказати, чи було тут місто», - каже Петраускас.

За його словами, окрім оборонних валів було виявлено значну кількість давньоруських матеріалів, кераміки, яка чітко датується 12-13 століття. Були виявлені ще деякі матеріали, які можуть датуватись 10-м століттям.

«Хочу наголосити, що це надзвичайна знахідка, адже сама пам'ятка зберіглася практично без ушкоджень. Сьогодні ми завершуємо на цьому місці роботи, адже потрібно готувати дозвільні документи на розкопки, а це займе певний час. Територія зараз погано проглядається, адже на ній багато чагарників, дерев, потрібно чекати поки впаде листя, або ще краще до зими, аби вал краще бачити. Також шукати кошти на фотограметрію, щоб спроектувати сам об'єкт, його розташування та положення», - розповів Петраускас.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися