Пережив 10 операцій: мати в'язанням заробляє гроші на лікування важкохворого сина
Житомирщина

Пережив 10 операцій: мати в'язанням заробляє гроші на лікування важкохворого сина

5 листопада 2020, 19:45
0
0
Сподобалось?
0

Жителька Народичів Житомирської області Галина Цветкова в’яже гачком речі на замовлення, щоб зібрати гроші на операцію для свого 16-річного сина, який з дитинства має інвалідність.

Про це Суспільному розповіла Галина Цветкова. За її словами, син Владислав до 5 років не ходив, до 8 не міг самостійно їсти. Наразі йому 16 років, він закінчив 9 клас і щоденно займається фізичними вправами.

«Він просто «важкий» у нас був, сам не жував. У нас множинні вади розвитку. Він народився з розщілиною м’якого та твердого піднебіння і верхньої губи. Тобто замість підборіддя – порожнеча. Також є проблеми із серцем і ногами. Просто, розумієте, коли дитина народжується, вона рученята і ніжки до себе притискає. А коли він народився – вони в нього були «плашмя». І ніжки, і рученята – усе розкидано було. Ви знаєте, після народження перші слова медичної сестри були: «І що з цією дитиною робити?» А потім, коли зібралися усі лікарі, оглядаючи дитину, запитали мене: «Ви не робили УЗІ?» Я кажу: «Як не робила? Двічі проходила УЗД. Жодного пороку не виявили». Після пологів нас з Владиком не виписували, тому що всі чекали, що він помре. Дев’ять днів нас тримали в очікуванні його смерті. Жодного відсотка, що він житиме лікарі не давали. А я просто написала розписку, що якщо він помре, то я його поховаю, але я буду знати, що я віддала йому свою любов», – розповіла Галина Цветкова.

Жінка в’яже гачком дитяче, доросле взуття, сумки, капелюхи та м’які іграшки. В’язати її ще у дитинстві навчила мама, але почала це робити вже у дорослому віці.

«Можна сказати, що свій перший крок у напрямку в’язання я зробила для своєї старшої доньки. 35 років тому я жила у Середній Азії в Душанбе. Там дитячого одягу не було. Там було тільки усе національне. А я хотіла, щоб для моєї дівчинки були сукні, шкарпетки. І ось так я розпочала в’язати. Ну і коли у мене Владислав народився, то напевно життя примусило», – каже Галина Цветкова.

Завдяки 10 пережитим операціям Владислав може займатися фізичними вправами, грати на синтезаторі та співати. Хлопець розповідає, що тільки цього року він двічі став володарем гран-прі та призером 5 перших місць на музичних фестивалях: «Так, я зірка. Музика – це моє життя, тому я і далі продовжу нею займатися».

Галина Цветкова каже, що першу операцію хлопцю зробили в чотири місяці: «Це була операція – стеноз легеневої артерії. Наступні операції були в 10 місяців та півтора роки. І так ми вже пересувалися по тих операціях. У нас 10 операцій вже було і наразі заплановані ще три».

Вартість однієї операції 100 тисяч гривень. Частину з цих грошей жінка хоче зібрати, продаючи в’язані вироби: «Ви розумієте, якщо не зробити цих операцій, то це буде регрес назад. Ми вже стільки зробили для того, щоб він жив. І, як кажуть, батьки не вічні. Справа у тому, що йому треба далі рухатися, знайти себе», – розповіла Галина Цветкова.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися