«Мамочко, не віддавайте нас»: на Житомирщині у прийомних батьків відбирають дітей
Житомирщина

«Мамочко, не віддавайте нас»: на Житомирщині у прийомних батьків відбирають дітей

13 листопада 2020, 14:46
0
0
Сподобалось?
0

У Житомирській області в названих батьків забирають дітей, яких вони виховують 3,5 роки.

Суд вирішив повернути сина й доньку їх біологічному батькові. Про це у Фейсбуку розповіла названа мати дітей Оксана Солдатенко.

Жінка боїться, що з дітьми може статися погане. Оскільки неодноразово в Україні траплялися випадки, коли дітей повертали біологічним батькам, а ті з них знущалися й навіть убивали.

«У нас діти перебувають під опікою вже 3,5 роки. Коли ми їх забрали з дитячого будинку, це були просто 2 «мауглі», які боялися вулиці, людей, магазинів, які не розмовляли, тільки кілька невиразних слів, у яких була серйозна затримка розвитку і не райдужна перспектива в подальшому житті», - розповідає Оксана.

Жінка говорить, що їм з чоловіком вдалося здобути любов дітей, і зараз їхні син та донька називають їх мамою і татом.

«Біологічний батько 2,5 роки подавав у різні інстанції, суди, поліцію, й ось він домігся свого. Верховний суд постановив повернути йому дітей після того, як майже 4 роки він їх не бачив. Вони знають тільки теоретично, що в них є біологічний батько», - розповідає жінка.

Оксана говорить, що впродовж 4 років він жодного разу не намагався побачитися з дітьми, не передавав їм гостинців і не контактував з ними.

«Кілька тижнів тому ми сказали дітям, що програли суд, і що тепер батько їх забере. Це жахливо бачити страждання дітей, їхні сльози, їхній страх, вони прокидаються серед ночі і плачуть: «Мамочко, ми хочемо залишитися з вами, не віддавайте нас, будь ласка», - розповідає жінка.

Оксана також додає, що місцева соціальна служба у справах дітей виступає також проти повернення дітей їхньому батькові.

«Першотравнева служба у справах дітей вже 3 роки б'є на сполох, захищає в судах наших дітей, кричить на весь голос, що їх не можна повертати в такі умови. Але їх не послухав жоден суддя. Просто грубо закривали рот представникам служби. А коли ми привезли дітей на слухання суду першої інстанції, і коли адвокат просив суддю вислухати їх в окремій кімнаті, він навіть слухати це не став. Адже діти в нашій країні не мають права голосу до 9 років, тобто їх можна віддати в дитбудинок, передати в прийомну сім'ю, а через 3-4 роки, спокійно вирвати з рідної їм уже сім'ї та знову віддати біологічному батькові. Але я проти експериментів над дітьми», - говорить Оксана.

Жінка розгублена й у відчаї. Адже суд програний, а отже, дітей, до яких вона прив'язалася за 3 роки і які полюбили їх з чоловіком, доведеться віддавати.

Користувачі соцмереж здебільшого підтримують Оксану, оскільки вважають, що вилучення з названої родини дітей, які полюбили батьків - це психологічна травма для малечі. Є й ті, що стали на бік біологічного батька, який, на їхню думку, має право виховувати дітей сам.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися