Анатолій РОМАНЮК
Житомирщина

Житомирський вибухотехнік з відстріляних гільз робить сувеніри

19 грудня 2020, 14:45
0
0
Сподобалось?
0

Житомирський вибухотехнік Анатолій Романюк знайшов мирне застосування використаним боєприпасам. З них він виготовляє шахи, попільниці, годинники та інші сувеніри. Дарує їх друзям та рідним.

Анатолій Романюк – інспектор вибухотехнічної служби Головного управління Нацполіції у Житомирській області. Небезпечний фах обирав свідомо, маючи спеціальність правознавця і ступінь магістра судової експертизи, який здобув у Національній академії внутрішніх справ. Розумів: сапер має право на помилку лише раз…

Згадує своє перше «бойове хрещення» – виїзд на нічний вибух в Олевську у січні 2017-го. Тоді був один загиблий і кілька поранених. Молодий вибухотехнік з командою старших фахівців працював над визначенням типу вибухівки та збором її частин для дослідження. І хоч потім виїжджав не на один такий виклик із сумними наслідками, але той, перший, запам’ятався йому на все життя.

З роботою в Анатолія пов’язане і творче захоплення. Він пише вірші, не оминаючи тему війни, і виготовляє з відстріляних гільз та вихолощених боєприпасів сувеніри.

– Мій син попросив зробити для нього якусь іграшку. Я взяв гільзи, почав з них складати танка. Вийшло оригінально. Дитині дуже сподобалося, та й мені робота припала до душі. Тоді я спробував зробити іншу модель – вдалося. Далі взявся за різні сувеніри, – розповідає чоловік.

Сьогодні у його доробку була б не одна сотня оригінальних виробів – танків та шахів, попільничок і Тризубів. Але кожна нова робота одразу знаходить собі дім, адже вироби Анатолія Романюка розлітаються як подарунки друзям та колегам.

На роботі про чоловіка відгукуються як про дуже відповідального та дисциплінованого. А хіба може у вибухотехніків бути інакше? Сам Анатолій при нагоді кожному повторює:

– Зброя і боєприпаси – небезпечні для життя! Тому жартувати з ними не варто. Але якщо взяти їх вихолощеними, можна творити красу.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися