Вивезли «під носа» ворога: українські мисливці врятували понад 1 000 ракет
Житомирщина

Вивезли «під носа» ворога: українські мисливці врятували понад 1 000 ракет

14 червня 2022, 12:10
0
2
Сподобалось?
2

У Житомирі 25 лютого українські мисливці змогли вивезти з-під носа у росіян боєкомплект понад тисячу ракет, повідомляють. У врятованому боєкомплекті знаходилися сучасні ракети та комплектування, що були під загрозою знищення чи розкрадання. Про це інформують Економічні Новини.

Серед врятованих від рук окупантів боєприпасів були ракети та комплектуючі для сучасних установок, які нині ефективно знищують ряди окупантів "Cтугна-П", "Корсар", "Нептун", "Вільха".

Порятунок боєкомплекту організував мисливець із Житомира Віктор Олійник. Його приятель, житомирянин Дмитро Мосійчук, наголосив, що із такого ризикованого завдання вони могли не повернутися, однак одноголосно погодилися на пропозицію.

Чоловіки отримали інформацію про те, що на цехи з боєзапасом вже полювали російські окупанти. До того ж, тривали ракетні удари по військових об'єктах. Але, незважаючи на мізерні шанси дістатися до підприємства з ракетами та снарядами , чоловіки зважилися на цей крок і почали вантажити боєзапас. Під час першої поїздки мисливцям вдалося вивантажити та відвезти понад 1000 ракет до протитанкових комплексів «Стугна-П» та «Корсар». Згодом чоловіки виїжджали ще – за 7 "ходок" змогли вивезти ще й ракети до системи залпового вогню "Вільха" та комплектуючі для "Нептунів".

250-кілограмові снаряди для «Віольхи» вантажив 80-річний дідусь, який колись працював на складі електриком. Він під постійним обстрілом керував краном. Він підбігає до дверей, тримається за серце і каже: "Всеі, хлопці, не можу". Я розумію, що треба вантажити, кажу: «Діду, треба, йдемо, у мене двоє дітей, ти вже старенький, але давай – разом ми зараз усе зробимо», – розповів Олійник.

Після того, як чоловіки забрали боєприпаси, їх довелося везти майже 20 кілометрів трасою Київ – Ковель. Її тоді активно обстрілювали росіяни, тож їхати було дуже ризиковано. Заповнені боєприпасами вантажівки рухалися повільно та з вимкненим світлом. Після того, як мисливці вивезли зі складу майже все, у порожні приміщення прилетіли російські снаряди. За словами чоловіків, зараз їм найприємніше бачити відео з фронту, де їхні боєприпаси захищають українську землю та знищують російську навалу.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися