Сергій СИДОРЕНКО (зліва) і професор Едвард ВІЛЕНГАЛА
Житомирщина

Зір повернувся через тридцять літ

8 січня 2023, 15:08
0
0
Сподобалось?
0

Справжнє різдвяне диво, створене руками талановитих людей, сталося в родині українського паралімпійця Сергія Сидоренка. Після трьох десятків років сліпоти до нього повернувся зір.

Тридцять років тому молодий спортсмен-дзюдоїст під час аварії отримав опіки обох очей. Як наслідок – він перестав бачити. Його очі реагували лише на світло та рух. Окрім того, він не міг самостійно пересуватися. Попри важкі травми, завдяки підтримці коханої дружини спортсмен не перестав займатися улюбленим видом спорту і зумів досягнути неабияких успіхів. Він брав участь у двох Паралімпіадах (2003 і 2008 р.р), а на останній – чотирнадцять років тому в Пекіні – здобув бронзову медаль. І ось нещодавно доля Сергієві вкотре посміхнулася.

У Польщі, куди родина Сидоренків переїхала з Житомира після початку широкомасштабного російського вторгнення, спортсмену повністю повернули зір. Остаточний діагноз Сергієві поставили в Окружній залізничній лікарні міста Катовіце, де й записали в чергу на оперативне втручання.

Напередодні Різдва відомий офтальмолог, доктор медичних наук Едвард Віленгала провів йому операцію з трансплантації американської штучної рогівки. І вже наступного дня після операції пацієнт зумів вперше за тридцять літ побачити обличчя рідних людей. «Я ніколи не забуду, як він дивився у вічі своїй дружині, не забуду щастя в його здорових очах. Це був особливий момент», – сказав професор Віленгала. Відтепер у 55-річного чоловіка починається нове життя.

Олеся ВЕРЕСКОВЕЦЬ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися