Україна відмовилася від участі у «Євробаченні-2019»
Україна

Україна відмовилася від участі у «Євробаченні-2019»

27 лютого 2019, 22:25
0
-1
Сподобалось?
-1

Національна суспільна телерадіокомпанія України відмовилася від участі в Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2019».

Про це повідомив сайт суспільного мовника.

«Переможцем Національного відбору на цьогорічне Євробачення стала співачка MARUV, якій Суспільний мовник, як і робить це щороку, запропонував укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі. Однак після проведених перемовин MARUV відмовилася підписувати договір. Гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в Євробаченні-2019», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в НСТУ, національний відбір-2019 виявив та привернув увагу суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв’язків артистів із шоу-бізнесом на території держави-агресора, які й на 5-му році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними. А Закони України не пропонують жодних обмежень щодо роботи виконавців та артистів на території РФ попри великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації.

Суспільний мовник вважає за потрібне започаткувати суспільний діалог у форматі ток-шоу, форумів та обговорень за участі провідних експертів сфери для формулювання позиції українського суспільства щодо цієї проблеми, а також напрацювання пропозицій до проекту закону України, що міг би врегулювати ситуацію зі співпрацею українських артистів із державою-агресором на майбутнє.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися