Сотні тисяч гаджетів Аррle заражені невиліковним вірусом
Світ

Сотні тисяч гаджетів Аррle заражені невиліковним вірусом

6 листопада 2014, 23:54
0
0
Сподобалось?
0

Дослідники з компанії Palo Alto Networks опублікували аналітичний звіт, повідомивши про загрозу поширення нового вірусу для гаджетів Apple. За словами дослідників, вірус під назвою WireLurker розпочав нову еру атак на «яблучні» гаджети.

Вірус вражає як настільну операційну систему Mac OS X, так і мобільні пристрої під управлінням iOS. Ціле сімейство різних шкідливих додатків поширювалося таким чином останні шість місяців, повідомляє ТСН.

WireLurker виявили в 467 програмах в китайському магазині нелегальних програм Maiyadi App Store, і в підсумку він був завантажений щонайменше 356 тисяч разів. За оцінками Palo Alto Networks, вірус міг опинитися на пристроях сотень тисяч користувачів.

За словами дослідників, WireLurker став другим за історію вірусом, який вміє заражати пристрої на iOS з комп'ютерів на OS X через кабель USB. WireLurker дозволяє красти цілий спектр різних персональних даних користувачів і регулярно отримує вказівки з центрального сервера.

Наприклад, вірус повністю завантажує бази блокнота і SMS на віддалений сервер. Однак це шкідливе ПЗ все ще знаходиться на стадії активної розробки, і кінцева мета зловмисників невідома.

Вперше про вірус стало відомо ще 1 червня 2014 року від одного з розробників китайської компанії Tencent. Він виявив на своєму комп'ютері Mac і iPhone підозрілі процеси і додатки. Після цього обговорення велися на форумах китайських розробників.

Днями у Palo Alto Networks опублікували цілий список порад для протидії вірусу WireLurker. Крім усього іншого, користувачам iOS порекомендували не встановлювати джейлбрейк і не використовувати зарядки сторонніх виробників.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися