Ціни обвалює сланцева нафта з США
Світ

Нафта може подешевшати до 40 доларів за барель

1 грудня 2014, 21:25
0
0
Сподобалось?
0

Ціна нафти у 2014 році знизилась на 38% і може продовжувати зниження доти, доки покриваються витрати на її видобування - це $40 і навіть нижче. Зокрема, для виробників сланцевої нафти з США ціна  $40 за барель і нижче не є критичною і покриває поточні витрати на видобуток.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на Bloomberg.

Міжнародне енергетичне агентство оцінює, що видобуток на родовищах Баккенівської формації, яку прагнуть витіснити країни ОПЕК, стане нерентабельним за ціни в $42 за барель.

При цьому, за даними Міжнародного валютного фонду, Кувейту, Катару і ОАЕ для бездефіцитного бюджету достатньо ціни близько $70 за барель, тоді як Іран потребує ціни $136, Венесуела і Нігерія - $120, а РФ - $101 за барель.

При цьому видання зазначає, що нафта і газ становлять 68% російського експорту і 50% федерального бюджету, а Росія і так вже втратила цього року $90 млрд своїх валютних резервів, щоб зупинити падіння рубля, спричинене західними санкціями, введеними у відповідь на агресію щодо України.

Сьогодні нафта марки Brent впала до рівня $68 за барель. Рішення ОПЕК від 27 листопада не скорочувати обсяги видобутку нафти вже спричинило значне падіння цін. Протягом дня котування на нафту впали до рівня $71,5, а згодом пробили психологічно важливий рівень у $70.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися