У столиці Чечні триває бій, який розпочався вночі, — знищені редакції практично усіх підконтрольних Кадирову ЗМІ
Світ

У столиці Чечні триває бій, який розпочався вночі, — знищені редакції практично усіх підконтрольних Кадирову ЗМІ

4 грудня 2014, 10:46
1
1
Сподобалось?
1

Цієї ночі мешканці центру Москви спостерігали, як до Кремля терміново мчав кортеж президента РФ Володимира Путіна. Причина поспішати у нього була серйозна. У ці хвилини у столиці Чечні Грозному прихильники незалежності Ічкерії захоплювали Будинок друку. По місту вони пересувалися на кількох легкових автомобілях. Уже в центрі Грозного їх спробували зупинити поліцейські, однак повстанці підірвали машину правоохоронців і зайшли у Будинок друку, який знаходиться зовсім поруч з будівлею чеченського уряду. В Грозному був введений режим контртерористичної операції. Будівлю друку оточила чимала кількість російських силовиків та підрозділів МВС, які підпорядковуються Рамзану Кадирову.

Бій тривав до самого ранку. Будинок друку обстрілювали з гранатометів та важких кулеметів. За повідомленням російського агентства РІА «Новини», яке посилається на президента Чеченської республіки Рамзана Кадирова, в результаті операції знищено сімох повстанців. За даними правоохоронців, також загинули семеро поліцейських, ще 18 отримали поранення.

Прихильники незалежності Ічкерії розповсюдили відео звернення. Свою атаку в Грозному вони називають шахідською. Це акт помсти за неповажливе ставлення росіян до мусульманських жінок в Чечні.

https://www.youtube.com/watch?v=jkcQTOyTyQY

Бій у Грозному ще не закінчився. Нині епіцентр подій перемістився до приміщення середньої школи №20. Там засіла частина повстанців, які відступили від Будинку друку. До речі від останнього практично нічого не залишилося. Чеченські і російські силовики не особливо вибирали методи для спецоперації, тож усі верхні поверхи практично повністю вигоріли. В приміщені Будинку друку знаходилися редакції усіх підконтрольних Рамзану Кадирову ЗМІ, в тому числі інтернетвидань. Президент Чечні втратив рупор своєї політики.

https://www.youtube.com/watch?v=JR7D6FGWbpA

https://www.youtube.com/watch?v=JR7D6FGWbpA


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • ого

    22 серпня 2015, 10:02
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися