За наказом Кадирова спалили будинки рідні повстанців, які влаштували бої у Грозному 4 грудня
Світ

За наказом Кадирова спалили будинки рідні повстанців, які влаштували бої у Грозному 4 грудня

10 грудня 2014, 22:33
0
0
Сподобалось?
0

У ніч на 7 грудня люди у масках спалили чотири будинки близьких родичів бойовиків у селі Янді. За словами місцевих жителів, у населений пункт в'їхали близько 14 машин різних марок: від УАЗа до «Toyota Camry». У машинах знаходилися люди в масках, які розмовляли російською і чеченською мовами.

- Коли вони під'їхали до нашого будинку, ми були в гостях, - розповів виданню «Слон» один з жителів, чий будинок був спалений. - Спочатку ми вирішили, що до нас приїхали з обшуком, але ці люди почали обливати будинок бензином. Нас тримали, не дали забрати щось або загасити вогонь.

Схема для усіх чотирьох будинків одна: невідомі вриваються у двір, б'ють скло і підпалюють будинок зсередини. Рятувати або гасити нічого не можна. В одному з господарств попутно спалили і будівлі у дворі: літню кухню, недобудований будиночок, сарай на краю ділянки. У іншому, за свідченням місцевих жителів, імена яких не розкриваються, палії залишили на порозі будинку вибуховий пристрій.

У спалених будинках села Янді, розташованого за 45 кілометрів на південь від Грозного, жили близькі родичі повстанців. Не усі брали участь в подіях 4 грудня в Грозному: деякі «пішли у гори». Оголосивши принцип колективної відповідальності за діяльність бойовиків, глава Чеченської Республіки так і не дав ясного формулювання, хто ж все-таки відповідатиме.

«Я офіційно заявляю, що прийшов кінець часу, коли говорили, що батьки не відповідають за вчинки синів або дочок. У Чечні відповідатимуть! Якщо бойовик у Чечні вчинить вбивство співробітника поліції або іншої людини, сім'я бойовика буде негайно видворена за межі Чечні без права повернення, а будинок знесений разом з фундаментом. У першу чергу винні батьки, що не дали дітям правильного виховання, не зупинили їх будь-якими засобами. Винні і ті, хто знав, що у сусідньому будинку, у селі і десь в іншому місці є люди, які стали на шлях терору і ваххабізму, але промовчали. Я оголосив, що відповідальність кожного, хто не зупинить зло, будь це батько, чиновник або кадій, буде суворою. Я не дозволю безкарно проливати кров безневинних людей і застосую усі дозволені заходи!», - написав у своєму Instagram Рамзан Кадиров за два дні до спалювання будинків в селі Янді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися