Путін з 2000-го року привласнює кошти, виділені іноземними фондами на російські школи, лікарні та дороги. Наскладав... 200 мільярдів доларів!
Світ

Путін з 2000-го року привласнює кошти, виділені іноземними фондами на російські школи, лікарні та дороги. Наскладав... 200 мільярдів доларів!

17 лютого 2015, 14:36
0
0
Сподобалось?
0

Статки президента Росії Володимира Путіна можуть сягати 200 мільярдів доларів, заявив в інтерв’ю американському телеканалу CNN голова інвестиційного фонду Hermitage Capital Вільям Браудер, інформує «Високий Замок».

«Я вважаю, що вони (статки Путіна. – Ред.) становлять 200 мільярдів доларів», – сказав Браудер. Інвестор заявив, що у власності Путіна є також гроші, отримані Росією з 2000 року, які не було витрачено «на школи, дороги, лікарні і так далі". Браудер вважає, що російський президент зберігає гроші на рахунках у швейцарських банках, а також в акціях і «хедж-фондах, керованих Путіним і його дружками».

В інтерв’ю Вільям Браудер розповів про те, як 11 років поспіль інвестував у Росію. У середині 1990-х фінансист купив акції низки російських компаній, а потому виявив, що «олігархи й урядовці крадуть прибуток цих компаній». Браудер розповів, що вирішив боротися з олігархами: його фонд вивчав розкрадання і передавав усю інформацію міжнародній пресі.

Під час першого терміну Путіна, зазначив Браудер, викриття в російських компаніях працювали. Інвестор вважає, що тоді його інтереси збігалися з інтересами Путіна: «Він боровся з тими ж хлопцями, що і я. Олігархи викрадали в нього владу, і вони крали гроші в нас». Як розповідає Браудер, Путін змінив свою позицію після того, як заарештував «багатющого олігарха країни», а іншим заявив: «Якщо ви не хочете бути заарештованими, то маєте ділитися грошима зі мною». За словами Браудера, так президент став бізнес-партнером олігархів.

Після цього викриття стали невигідні для  Путіна. «У той момент я йшов не проти його ворогів, я йшов проти його власних фінансових інтересів», – вважає Браудер. За його словами, через певний час, у листопаді 2005 року, йому заборонили в’їзд до Росії.

«Путін не був вище всього цього, Путін був тісно залучений у все це, і не те щоб він стримував олігархів – він був найбільшим олігархом», – заявив Браудер.

У Кремлі поки що не коментують слів Вільяма Браудера. Сам Володимир Путін у грудні 2014-го заявив, що не знає ні розміру своєї зарплати, ні загальної суми накопичень: «Так ось приносять, я їх складаю і на рахунок спрямовую. Навіть не рахую».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися