У Таїланді перехопили вантаж з 4 тоннами бивнів африканських слонів
Світ

У Таїланді перехопили вантаж з 4 тоннами бивнів африканських слонів

20 квітня 2015, 20:20
0
0
Сподобалось?
0

Митники Таїланду вилучили найбільшу в історії країни партію контрабандної слонової кістки; чотири тонни цінної сировини вартістю приблизно 6 мільйонів доларів були перехоплені в порту Бангкока, повідомляє УНІАН, з посиланням на агентство «Франс Прес».

739 фрагментів бивнів африканських слонів були заховані в контейнері, в якому, відповідно до маркування, повинні були знаходитися боби. Вантаж прибув у порт Бангкока 18 квітня з Демократичної республіки Конго і призначався для подальшої відправки в Лаос.

«Фрагменти масою близько 4 тисяч кілограмів і вартістю 200 мільйонів бат (6 мільйонів доларів). Це найбільша в історії Таїланду перехоплена партія слонової кістки», - йдеться в заяві митної служби країни.
Як зазначає місцева влада, найбільшим попитом слонова кістка користується у покупців з В'єтнаму, Китаю, а також в самому Таїланді, який є найбільшим у світі ринком цієї природної сировини.
У Таїланді заборонено продаж дериватів (похідне від дикої тварини або рослини, включаючи продукти їх переробки - прим. ред.) слонів, що мешкають в дикій природі. Проте продаж кістки одомашнених слонів, яких місцеве населення використовує на хазяйських потреби, в країні не карається законом. У той же час цим часто користуються непорядні торговці, продаючи під виглядом законно видобутої слонову кістку, отриману браконьєрами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися