«Не дай Бог щось трапиться, ми будемо з Росією», — Лукашенко з натяком на війну
Світ

«Не дай Бог щось трапиться, ми будемо з Росією», — Лукашенко з натяком на війну

29 квітня 2015, 17:47
1
-4
Сподобалось?
-4

Сьогодні президент Білорусі Олександр Лукашенко виступив з Посланням до народу Білорусії і національних зборів. Виступ білоруського лідера і відповіді на запитання депутатів зайняли 2 години 40 хвилин.

Попри те, що останнім часом Лукашенко намагався вести подвійну гру, цього разу він відкрив усі карти і публічно поклявся у вірності «рускому міру».

Про це пише «Діалог».

«Ми білоруси і росіяни – «рускіє люді». Біларусь перша на пострадянському просторі дала російській мові статус державної. Російські люди дуже багато вклали в нашу культуру, російські люди вклали чимало, щоб у нас були національна культура. Тут важко розірвати все це. Ми високо цінуємо російську культуру. У Білорусі їх ніхто не ображає ні за національною, ні за культурною ознакою», - сказав Лукашенко.

Торкнувся білоруський президент і теми війни на Донбасі.

«Головне те, що війна сьогодні йде не на голландських висотах, не в Лівії, не в Іраку, і навіть не біля нашого порога, війна йде у нас, поки не гаряча. Ми вже втягнуті у неї. Наші вже воюють на одній стороні і іншій. Хтось хоче повоювати, голову скласти за 10 тисяч доларів. Війна колись закінчиться, а ці бойовики, понюхали крові, повернуться додому. Ким вони будуть? Не хочу, щоб громадяни Білорусі їхали в цю бійню і там гинули. Це наш біль, наша небезпека. Роблю все, щоб вона не перетікала за межі Донбасу. Це вже наша війна. Слава богу, не на нашій території », - сказав Лукашенко.

А потім продовжив, зазначивши, що Білорусь завжди підтримувала Росію, і в момент можливої ​​ескалації ситуації прийме бік Москви.

«Я всім західникам скажу прямо: мужики, ви повинні знати, не дай Бог щось трапиться, ми будемо плечем до плеча з РФ. Ми були з РФ разом і так буде завжди», – сказав Лукашенко.

https://www.youtube.com/watch?v=8KRGxbnsysA


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • сергій
    сергій

    Давши аналіз сьогднішнім заявам "батьки" повна шизофренія , і 500 ти. озброєних бульбашів (невідомо троти кого). А тут на тобі "будемо яйця на повороті заносити Путіну" .. "батька" за був (історія) такі як він , путіни ,назарбаеви счезають як роса на сонці народи остаються і їм рішати хто с ким !!! миротворець хренів .

    29 квітня 2015, 18:35
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися