Світ

«Путін стає непотрібним своєму оточенню» — російські політологи

12 червня 2015, 14:06
0
0
Сподобалось?
0

Путін втрачає значущість для свого оточення, яке гарантувало йому лідерство - він не здатний виконувати доручені йому функції. Про цей на сайті Новое время  написав російський політолог Андрій Піонтковський.

«Тиск Заходу посилюється, і це впливає, у свою чергу, і на російську політичну еліту. Причому, особиста ізоляція Путіна впливає на неї навіть більшою мірою, ніж економічні санкції.

Річ в тому, що в угрупованні, яке нині перебуває при владі в РФ, роль Путіна зводиться до того, що він забезпечує - точніше, забезпечував - своїми хорошими відносинами з лідерами Заходу безпеку і недоторканність інтересів російської клептократії за кордоном. Президент був своєрідним гарантом цих активів», - пише він.

На думку Піонтковського, зараз Захід активно демонструє, що Путін - це ізгой; фігура, з якою не хочуть мати справи, людина, яка звинувачується в банальній крадіжці і шахрайстві. Відповідно, він втрачає значущість для свого оточення. «Тож люди починають замислюватися. Тому я думаю, що обстановка для розколу еліти і палацового перевороту зараз складається сприятливіша, ніж раніше», - припускає політолог.

Він також припускає, що є й загроза масових виступів - у Росії було три марші миру (останній - у пам'ять Нємцова), в яких брали участь від 50 до 100 тисяч осіб. «Ці люди нікуди не зникли, вони не змінили своїх поглядів на війну в Україні», - пише він.

Політолог упевнений, за найменшої ознаки розколу еліти масові заворушення на вулицях спалахнуть з новою силою.

Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися